Tekirdağ

19 Ekim Muhtarlar Günü

11:55 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Hayrabolu ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na Hayrabolu Muhtarlar Derneğinin çelenginin konmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Hayrabolu Muhtarlar Derneği Başkanı Gürol Orta yaptığı konuşmada, muhtarlığın demokrasinin yereldeki en köklü kurumu olduğunu belirtti.

Muhtarlık müessesesi 1829’dan günümüze 188 yıllık bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Orta, "Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir." dedi.

Törene, Hayrabolu Kaymakamı İsmail Bayata, Belediye Başkanı Fehmi Altaoğlu, Emniyet Müdürü Benhur Aksu, Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Öztürk, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Alakoç ve mahalle muhtarları katıldı.
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.