Tekirdağ

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

17:37 20 Ekim 2017
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Albayrak, mesajında haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının, demokrasinin gelişiminde çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

1860 yılında ilk özel siyasi gazete olan Tercümanı Ahval'ın çıkmaya başladığı gün olan 21 Ekim'in Gazeteciler Bayramı olarak kutlandığını anımsatan Albayrak şunları kaydetti:

"Türkiye sansürün uygulandığı, gazetecilerin cezaevlerine atıldığı, kaleme aldıkları yazılar nedeniyle işten atıldıkları veya baskı nedeniyle otosansür uygulamak zorunda kaldıkları dönemleri yaşamıştır ve zaman zaman yaşamaktadır. Ancak ülkemiz bu dönemleri aşacaktır. Çünkü tarihin akışı geriye çevrilemez. İnanıyorum ki, demokrasi ilerledikçe ve özgürlükler arttıkça basınımız da daha iyi bir duruma gelecektir. "

- 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Günay, mesajında şunlara yer verdi:

"Evrensel insan haklarının olmazsa olmazı haber alma hakkını bizlere sağlayan; bunu gerçekleştirirken bin bir meşakkate katlanan, kimi zaman canını dişine takarak görevini icra eden tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.