Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

15:04 27 Kasım 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Ergene Belediyesi tarafından yaptırılan 500 kişilik spor salonunun inşaatında sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, Velimeşe Mahallesi Spor Tesisi alanında yapılmakta olan 500 kişilik spor salonunun tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Spor salonunu 2018 yılı başında hizmete açmayı planladıklarını belirten Yüksel, bünyesinde basketbol ve voleybol sahasının yanı sıra bovling salonu, masa tenisi, bilardo salonu, sauna, duş ve çeşitli yaşam alanlarının bulunduğu tesisin ilçeye değer katacağını söyledi.

Yüksel, Ergene halkı için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, "İhtiyaçları belirleyip yerinde müdahale ediyoruz. Emeğimiz ve çalışmalarımız Ergene halkının yaşam kalitesini arttırarak gelecek kuşakların sağlam temeller üzerinde yaşam sürmesi için." dedi.

- MAKS Projesi kayıt çalışmaları devam ediyor

Çorlu'da, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) saha çalışmaları devam ediyor.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, MAKS Projesiyle ulusal adres bilgilerinin yönetmenin ve güncellemenin daha kolay hale geleceğini ifade etti.

Projeyle özellikle acil durumlarda istenilen adrese daha kolay ulaşılacağını anlatan Sarıkurt, şunları kaydetti:

"Ülke çapında tüm adres kayıtlarının ve nüfus bilgilerinin anlık olarak harita üzerinden görülebilmesini sağlayan proje ile 112 Acil Çağrı sistemi, emniyet bilgi sistemi, taşınmaz mal beyanı, emlak ve inşaat işleri gibi birçok önemli çalışmanın altyapısı hazırlanıyor. E-devlet projesi kapsamında yürütülen Adres Kayıt Sistemi mekansal hale getirilerek yapılan tüm işlemler, başvurular, çağrılar artık harita üzerinden görüntülenebilecek ve bu sayede müdahale süresi kısalacak."

Bu çalışmalar kapsamında yerleşim yerlerindeki tüm adreslerin sisteme kayıt edileceğini dile getiren Sarıkurt, vatandaşların saha ekiplerine gereken kolaylıkları göstermelerini istedi.

- Milli Eğitim Müdürü Güçlü'den veda ziyareti

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden emeklilik dolayısıyla ayrılan Mustafa Güçlü, Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Zeki Dobrucalı’ya veda ziyaretinde bulundu.

Görev süresi boyunca yapılan çalışmalarda kendisine destek veren Dobrucalı'ya teşekkür eden Güçlü, çalışmalarında başarılar diledi.

Dobrucalı da Güçlü'ye, emeklilik hayatında sağlık ve huzur diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.