Tekirdağ

Mevlit Kandili

11:05 29 Kasım 2017
Mevlit Kandili

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yel, mesajında, Hazreti Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği geceye ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnsan hayatına yegane örnek olan Hz. Muhammed'in gönderilişinin, yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisi olduğunu belirten Yel, şunları kaydetti:

"Hz. Muhammed kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa gönderilmiştir. O her zaman dilimindeki insana örnek ve rehber olarak Allah tarafından bu dünyaya gönderilmiştir. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için önemli bir başlangıçtır. Peygamber Efendimiz doğumunu kutlarken aynı zamanda, O'nun getirmiş olduğu evrensel mesajı, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, insan onurunu koruyan ilkelerini, kardeşlik hukukunu, birlik-beraberlik, eşitlik, yardımlaşma, adalet anlayışını da hatırlamalı, O'nun bizzat Rabbimiz tarafından övülen ahlakını örnek almalıyız. Tüm hemşehrilerimin ve İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ediyor, ilimize, ülkemize, tüm İslam alemine ve insanlığa sevgi, barış, mutluluk ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

-Albayrak'tan Kandil mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında Hazreti Peygamber'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlit Kandili'ne, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Birlik ve beraberliği güçlendiren Mevlit Kandili'nin, ülkeye ve tüm insanlığa mutluluk, huzur ve barış getirmesini dilediğini aktaran Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ahlakı, erdemleri ve bilgeliğiyle tüm insanlığa örnek olan Peygamberimizi andığımız Mevlit Kandili, sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörü duygularını en güzel şekilde yaşadığımız manevi değeri yüksek bir gündür. Mevlit Kandili, her sözü ve davranışı ile ufkumuzu aydınlatan Peygamberimizin bize kazandırdığı kardeşlik, dostluk, sevgi ve güven anlayışını daha iyi idrak etmemize vesile olmaktadır. Tüm İslam aleminin Mevlit Kandilini kutluyorum."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.