Tekirdağ

Malkara TSO Meclis Toplantısı

17:02 29 Kasım 2017
Malkara TSO Meclis Toplantısı

Malkara'ya acilen bir alışveriş merkezinin yapılması gerektiğini ifade eden Bilgin, şunları kaydetti:

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Oda binasında gerçekleştirilen toplantıda, 2017 yılı ekim ayına ait aylık mizan, gelir ve giderin tetkikinin ardından organize sanayi bölgesi ile ilgili gelişmeler görüşüldü.

Oda Başkanı Ümran Bilgin, yaptığı konuşmada, organize sanayi bölgesinde arsa kalmadığını belirterek, "Organize sanayi bölgemizde şu anda 18 fabrikamız tam faaliyette. Bu fabrikalarımızda da 815 vatandaşımız çalışıyor. İşçi sıkıntısı çekiyoruz. Ama yavaş yavaş dışarıdaki gençlerimiz ilçeye dönmeye başladı. Göçü artık tersine döndürmemiz lazım." dedi.

"Malkara halkı ilçede kazandıklarını diğer il ve ilçelerde harcıyor. Alışverişe başka ilçelere gidiyor. Sinema seyretmeye başka ilçelere gidiyor, hafta sonunu geçirmek için dışarıdaki alışveriş merkezlerini seçiyorlar. Bu nedenle ilçede kazanılan, ilçe dışına gidiyor, ilçe ekonomisine katkısı olmuyor."

Bilgin, Malkara Eski Kaşarı'nın coğrafi işaretini de aldıklarını vurgulayarak, "İlçemize hayırlı olsun. Tanıtımlarımız da buna göre yapacağız." ifadesini kullandı.

Malkara Eski Otogar mevkisinde aldıkları iki arsayı, tek tapu haline getirdiklerini ve yaklaşık 1700 metrekarelik arsada yakın zamanda inşaata başlayacaklarını belirten Bilgin, "5 Katlı ve akıllı bir bina düşünüyoruz. Binamızın tamamen dış cephesini cam ile kapatıp elektriği de kendimiz üretmeyi planlıyoruz. Birkaç gün içinde kendi meclis ve yönetim toplantımızda ele alacağız. Diğer büyük sivil toplum kuruluşları ile görüşeceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.