Tekirdağ

Malkara'da engelli ve eski hükümlülere yönelik toplantı

16:41 30 Kasım 2017
Malkara'da engelli ve eski hükümlülere yönelik toplantı

Malkara'da engelli ve eski hükümlerin istihdam olanakları ve proje destekleriyle ilgili eğitim toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlığı ile Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, engelli ve eski hükümlülerin iş bulmada zorlandıklarını belirtti.

Konuyla ilişkin Türkiye İş Kurumu'nun destekleme projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Karahan, "Eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları konusunda yaptığımız toplantımızın sonunda inşallah iyi işler çıkacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen de özellikle engelli ve eski hükümlülerin istihdamında sıkıntılar bulunduğunu belirtti.

Toplantının amacının iş bulamayan, engelli ve eski hükümlülere gerekli desteği sağlamak olduğunu ifade eden Esen, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili proje aşaması olacak. Proje ile ilgili yazma konusunda da yardımcı olacağız. Buradan örnek rol modeller çıkarmak istiyoruz. Başarılı modeller çıkarmak istiyoruz. Bununla ilgili daha önce yapmış olduğumuz uygulamalarda çok güzel örnek modeller ortaya çıktı. Tekirdağ'da engelli bir kardeşimiz tesisatçılık mesleğinde, bir de internet sayfası açarak yanında 4 kişi de çalıştıracak bir iş adamı pozisyonuna geldi. Bizler sizlere her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki iyi örnekler çıksın, arkadan gelen engelli ve hükümlü arkadaşlara rol model olsunlar."

Konuşmaların ardından katılımcılara, slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirme yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.