Tekirdağ

Moldovalı ATM hırsızları yakalandı

18:12 30 Kasım 2017
Moldovalı ATM hırsızları yakalandı

Tekirdağ ve Bursa'da bankaların ATM cihazlarını kırarak hırsızlık yaptıkları tespit edilen Moldova uyruklu 2 kişi, yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorlu ilçesinde bir bankanın ATM cihazının arka kapılarının kırılıp, içinde bulunan paranın çalınması olayının ardından çalışma başlattı.

Süleymanpaşa ilçesinde de benzer bir yöntemle gerçekleştirilmek istenen ancak başarısızlıkla sonuçlanan hırsızlık girişiminin ardından, ekipler ATM cihazındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

Kullandıkları otomobil işe eşkal bilgileri belirlenen zanlıların, Edirne üzerinden Türkiye'den çıkış yaptıkları tespit edildi.

Çıkış işlemleri üzerinden kimlik bilgilerine de ulaşılan Moldova uyruklu Serghei Catranji ile Costantin Selemet, Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yeniden Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra polis ekiplerince gözaltına alındı.

Tekirdağ'a getirilen zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada, zanlıların Bursa'nın merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde de aynı yöntemle banka ATM'lerinden hırsızlık yaptıkları belirtildi. Moldova uyruklu iki zanlının yaklaşık 400 bin lira para çaldıkları belirlendi.

Zanlıların, ATM cihazlarının arka kapılarını kırdıktan sonra alarm ve güvenlik kamerasını işlem dışı bıraktıkları kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.