Tekirdağ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

14:16 02 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 3 Aralık dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köprülü mesajında, çağdaş bir ülke olmanın öncelikli şartlarından birinin de, tüm bireylerin yararlandığı olanakları engelli vatandaşlarına da sunabilmek olduğunu belirtti.

Tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanarak, ortak bir geleceği paylaşarak yaşayabilmesinin de çağdaş bir toplum olmanın şartları arasında yer aldığını ifade eden Köprülü, elinde bulundurduğu tüm olanakları, engelli vatandaşların eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını sağlamanın, sosyal devlet sisteminin en önemli görevlerinden biri olduğunu da kaydetti.

Köprülü mesajında şunlra yer verdi:

''Bir insanın engelli olması, onun yaşamasını kısıtlamamalı, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir. Ülkemizde engelli vatandaşlarımızla ilgili yapılan yasal düzenlemeler genelde tıbbi boyut çerçevesinde kalmıştır. Oysa bu konu toplumsal bir meseledir. Anayasa'nın sağladığı haklar çerçevesinde kanun, yönetmelik ve tüzüklerle beraber engellilere sosyal hayata daha rahat katılımlarını sağlayacak engelsiz düzenlemeler yapılmalıdır. Toplumun her bireyi, daha ilkokul yıllarından itibaren bu duyarlılıkla yetiştirilmeli, okullarda konunun önemi ders kitaplarında işlenmelidir.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.