Tekirdağ

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

13:08 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü başkenti olarak ilan eden İsrail'in politikasını desteklemesi ve ABD İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma yönündeki kararı dünya barışını tehdit eden sorumsuz ve tehlikeli bir yaklaşımdır." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yayımladığı kınama mesajında, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ezilenlerin yanında olmaya ve Filistin halkına haklı davalarında destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Kudüs'ün Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanların kutsal şehri olduğunu hatırlatan Albayrak, mesajında şunları kaydetti:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü başkenti olarak ilan eden İsrail'in politikasını desteklemesi ve ABD İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma yönündeki kararı dünya barışını tehdit eden sorumsuz ve tehlikeli bir yaklaşımdır. Tüm semavi dinlerin kutsal şehri olan Kudüs'ün statüsü uzun yıllardır tartışmalı durumdadır. Kuruluşundan bu yana topraklarını Filistin aleyhine aşamalı olarak genişleten İsrail, ırkçı ve dışlayıcı bir yaklaşımla etnik temizlik yapmakta ve İslam dininin kutsal mabetlerinin de bulunduğu Kudüs'ün doğu kesiminde Müslümanların hakimiyet haklarını hiçe saymaktadır. Evrensel insan haklarını ihlal eden İsrail, Birleşmiş Milletlerin kararlarını da dikkate almayarak, baskı ve şiddet politikalarıyla Filistin topraklarında yayılmacı bir politika izlemektedir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.