Tekirdağ

Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

16:41 07 Aralık 2017
Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, ilçede CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması olayına ilişkin olarak, "Taban tabana zıt iki parti var. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'siyle, Atatürk'ün CHP'si." dedi.

CHP İlçe Kongresi'nin yapılacağı Kültür Merkezi önünde bir grup partili ile birlikte basın açıklaması yapan Şentürk, "CHP ile HDP'nin bazı platformlarda beraber işbirliği yaptığını" söyledi.

CHP'nin ilçe kongresi öncesi asılan bayrakların yanında HDP bayrağının yer almasına değinen Şentürk, "Biz bunu söylüyoruz; Biz Atatürk'ün CHP'sini ne hale getirdiklerini göstermek istiyoruz. Taban tabana zıt iki parti var. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'siyle, Atatürk'ün CHP'si. Bu iş Malkara Belediyesinden birkaç işçinin başına patlayacak." dedi.

- CHP'nin açıklaması

CHP Malkara ilçe Başkanı Hülya Ertan ise, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 10 Aralık Pazar günü ilçe kongresinin gerçekleşeceği Kültür Merkezi ve çevresine parti bayrakları astıklarını anımsatarak, bugün sosyal medya üzerinden bu bayrakların arasında HDP bayraklarının da bulunduğunu öğrendiklerini anlattı.

"Tüm Malkara halkı bizi çok iyi tanıyor. O bayrak oraya nasıl geldi, biz de bilmiyoruz." diyen Ertan, "Bugün sosyal medyada paylaşılan görüntülerden HDP bayrağının karıştığını öğrendik. CHP'nin HDP ile hiçbir bağlantısı yoktur, olamaz da." ifadesini kullandı.

Ertan, "İddia edildiği gibi HDP ile koalisyon yapmamız hiçbir şekilde söz konusu olamaz." dedi.

Durumun emniyetçe de araştırıldığını belirten Ertan, suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Ertan, bir soru üzerine, asılan bazı bayrakların genel merkezden yeni geldiğini, dikim merkezinde de bir karışıklığın olabileceğini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.