Tekirdağ

Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

20:05 11 Aralık 2017
Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Malkara ilçesinde 6 Aralık tarihinde CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması olayına ilişkin açıklama yaptı.

Emniyet müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, CHP'nin 10 Aralık Pazar günü yapılan Malkara İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulu Toplantısı öncesinde, toplantının yapılacağı Kültür Sarayı'nın girişine 6 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde partiyi temsilen bayrakların asıldığı, 7 Aralık Perşembe günü de bahse konu bayraklar arasında HDP ibareli bir bayrağın da bulunduğunun, bazı basın yayın organlarında yer aldığı hatırlatıldı.

Akabinde konuyla ilgili CHP Malkara İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında, "İlçe Emniyet Müdürlüğünce bölgeyi gören bir kameranın bulunduğu" bilgisinin kendilerine verildiğinin beyan edildiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan açıklamada her ne kadar Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce 'Bahse konu bayraklama işleminin yapıldığı bölgeyi gören bir kameranın bulunmadığı bilgisinin kendilerine verildiği' beyan edilmiş ise de Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden bu yönde herhangi bir talepte bulunulmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca talep edilmiş olsa dahi mevcut görüntüler yetkili mercilerin talebine binaen yasal çerçevede verilebilecektir. Bahse konu bayrakların 6 Aralık 2017 tarihi itibarıyla asıldığı andan 7 Aralık 2017 tarihinde söküldüğü ana kadar dijital görüntü kayıtları incelenmiş, asılı bulunan bayraklara bu süre içerisinde herhangi bir müdahalede bulunulmadığı tespit edilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.