Tekirdağ

Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

13:27 12 Aralık 2017
Malkara'da CHP ve HDP bayraklarının yan yana asılması

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Malkara ilçe örgütü kongresinin yapılacağı bina önünde 6 Aralık tarihinde CHP ve HDP bayraklarının yan yana bulunması olayının, parti için bayrak üreten firmanın dikkatsizliği sonucu meydana geldiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Ökten, yazılı açıklamasında, CHP Malkara İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi öncesi 6 Aralık akşamı bayrak asma çalışması yapıldığını, 7 Aralık sabahı CHP bayrakları içinde 1 HDP bayrağı bulunduğunun fark edildiği ve bunun bazı basın yayın organlarınca gündeme taşındığını anımsattı.

- Sonradan yerleştirilmemiş

Emniyet yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler ve bayraklar üzerinde yaptıkları incelemeler sonucunda, HDP bayrağının, CHP bayrakları arasına bayraklama çalışmasından sonradan monte edilmediğinin anlaşıldığını belirten Ökten, emniyet yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Olayın 7 Aralık'ta aynı zamanda parti genel merkezine bildirildiği ve konunun araştırıldığını ifade eden Ökten, şunları kaydetti:

"Genel merkezimizden 11 Aralıkta gönderilen yazıda, 'aynı firmaya pek çok siyasi partinin bayrak yaptırdığı, HDP bayrağının üretici firmanın ihmali sonucu bayraklarımız arasına konulduğu, firmanın uyarıldığı ve bundan sonra daha dikkatli olunacağı' bildirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.