Tekirdağ

DSP Genel Başkanı Aksakal, Tekirdağ'da

12:11 06 Ocak 2018
DSP Genel Başkanı Aksakal, Tekirdağ'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "ABD'nin başka devletlerin iç politikasına müdahil olması, karışması yeni bir şey değildir. ABD yıllardır başka ülkelerin topraklarına müdahale etmiş ve yön vermeye çalışmıştır." dedi.

DSP lideri Aksakal, DSP Tekirdağ İl Başkanlığı binasında düzelediği basın toplantısında Trakya'nın tarımı ve sanayisi açısından Türkiye'nin ender bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Aksakal, bir gazetecinin "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ve İran'daki olaylara müdahil olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"ABD'nin başka devletlerin iç politikasına müdahil olması, karışması yeni bir şey değildir. ABD yıllardır başka ülkelerin topraklarına müdahale etmiş, ve yön vermeye çalışmıştır. ABD, Ortadoğu ülkelerine yeni müdahale etmiyor. Bu geçmişten beri yıllardır var. Hayalini kurduğu Büyük Ortadoğu Projesine (BOP) kavuşmak için de müdahale etmeye devam edecektir. Bu yeni bir olay değil. Emperyalist yaklaşımı yıllardır var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.