Tekirdağ

Uğur Mumcu suikastinin yıl dönümü

11:28 23 Ocak 2018
Uğur Mumcu suikastinin yıl dönümü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun bombalı suikastle katledilmesinin 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında Mumcu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği sayılı ve yeri doldurulamayacak büyük bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Aydın kimliği ve başarılı meslek hayatıyla gazeteci olmasının ötesinde Mumcu'nun ömrünü Türkiye'nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adadığını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"İnsanlara fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmalarını öğütleyen Uğur Mumcu araştıran, sorgulayan ve korkusuzca mesleğini icra eden bir gazeteciydi. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ediyor, araştırıyor ve irdeliyordu. Günümüzde küresel aktörlerin güç yarışına girdikleri Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri çeyrek yüz yılı aşkın bir süre önce görmüş ve bunları korkmadan yazıya dökmüştü.

Ne yazık ki Uğur Mumcu'yu susturmak isteyen hainler, kalleşçe düzenledikleri bombalı suikast ile canına kıydılar. Bu düşüncelerle özgürlük, barış ve demokrasinin yılmaz savunucusu, Türk basının onurlu ve korkusuz kalemi Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının 25. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum."







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.