Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

11:28 03 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği toplantısına katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Albayrak'ın yanı sıra TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, daire başkanları, şube müdürleri ve belediye personeli katıldı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptığı konuşmada, TESKi'nin vatandaşlar için çok önemli olan su ve kanal gibi hizmetleri kesintisiz olarak yerine getirdiğini belirtti.

Çalışanlar her an her gün bir iş kazası tehlikesi ile karşı karşıya kalabildiğini ifade eden Başa, şunları kaydetti:

"Bütün bunları önlemek için göreve geldiğimiz günden bugüne Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları bizim için yol gösterici oldu. İlk kurduğumuz müdürlüğümüz de İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz oldu. Hızlı bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği yasasının bize yüklediği sorumlulukları yerine getirme noktasında çok mesafeler aldık, almaya da devam ediyoruz."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önemli olduğunu ve bu toplantıların verimli geçtiğini aktardı.


- Deprem Haftası

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde deprem farkındalık semineri ve temel saha uygulamaları programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Namık Kemal Üniversitesi Dekanlık konferans salonunda, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında gerçekleştirilen seminer, AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Tekirdağ Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği (AKE59), Acil Müdahale Ekibi (MAG AME), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) paydaşlığında gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak seminerde yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın deprem kuşağı içerisinde olan büyükşehirlerden biri olduğunu ifade etti.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra oluşturulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığının oldukça etkin çalışmalar yaptığını belirtti.

Programda, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Sevim Avcı Yener, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan Bıçakçı ve Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Bıçakçı katılımcıları bilgilendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.