Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

10:33 16 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Ailemi Kuruyorum" semineri düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan "Bilinçli Aile Bilinçli Nesil" projesinin ilk aşaması olan "Ailemi Kuruyorum" seminerlerinin birincisi yapıldı.

Birlik Vakfı Konferans Salonu'nda yapılan seminerde İl Müftü Yardımcısı Melek Cingöz, katılımcılara evlilik öncesi ve nişanlılık süreci ile ilgili bilgiler verdi.

"Ailemi Kuruyorum" seminerlerinin mart ayı sonuna kadar perşembe günleri saat 17:00-18:30 arası Birlik Vakfı Konferans Salonu'nda yapılacağı bildirildi.


- Taşeron işçilerin kadroya geçişi

Süleymanpaşa Belediyesinde taşeron olarak çalışan personelin sürekli işçi statüsüne geçiş sınavları sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geçen hafta yapılan uygulamalı sınavların ardından sözlü sınavlar da sınav komisyonu tarafından gerçekleştiriliyor.

Belediyelerde hizmet alımı yoluyla çalışan personelin, belediyelerin kuracağı personel şirketlerinin bünyesine geçirilmesini öngören 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen geçiş sınavları devam ediyor.

Sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulan personel, çalıştığı bölüme göre seçilen sorularla değerlendiriliyor.

Sınav sonuçlarının gelecek hafta açıklanması beklenirken, sınavda başarısız olarak ilan edilen personelin Tekirdağ Valiliği bünyesinde oluşturulacak olan sınav itiraz komisyonuna başvurma hakkı bulunduğu belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.