Tekirdağ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

15:23 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Hayrabolu ve Malkara ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hayrabolu ilçesindeki Alpullu Caddesi Anıtpark'ta düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sadi Kıyak Öğretmenevi'nde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Ülkü, mukaddes vatanımız için canların seve seve fada eden şehitlerimizin 18 Mart Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönem noktasının yaşandığı güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı bir zafer olduğunu ifade eden Ülkü, "Kuruluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir istiklal mücadelesi olmuştur" dedi.

Törene, İlçe Kaymakamı İsmail Bayata, Garnizon Komutanı Albay Osman Kaan Özev, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


- Malkara

Malkara'da düzenlenen tören, şehitlik anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, "Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır." ifadelerini kullandı.

Törene, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.