Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

15:30 19 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti.

Marmaraereğlisi ilçe programı kapsamında Uyan ile belediye başkanlığında bir araya gelen Başkan Albayrak, ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Yençiftlik Kent Park Projesi, ilçede devam eden kanalizasyon, yağmur suyu altyapı yatırımları ve imar planları görüşülerek ilçenin daha da güzelleşmesi adına yapılacaklar masaya yatırıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uyan, ''Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ı ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Birlikte ilçemizi daha da güzelleştirmek adına yapacaklarımızı görüştük. Yeniçiftlik Kent Park projesi, otogar binası inşaatı, altyapı çalışmaları ve yapımı devam eden yeni belediye binamız hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Birlikte ilçemizi çehresini değiştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' diye konuştu.


- Marmaraereğlisi Belediyesi’nde taşeron sınavları başladı

Marmaraereğlisi Belediyesi'nde alt işveren şirketlerin kadrosunda çalışan personelin, Marmaraereğlisi Belediyesi bünyesinde kurulan şirkete geçmesi için tabi tutulacağı sınavlar başladı.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, alt işveren şirketlere bağlı çalışan personelin, sürekli kadrolara veya mahalli idare şirketlerinde işçi kadrosuna geçmesini öngören 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin usul ve esaslarının uygulanmasına dair sınavların başladığını söyledi.

Bu kapsamda Marmaraereğlisi Belediyesi’nde alt işveren şirketlerin kadrosunda çalışan personel belirlenen komisyon gözetiminde sınavlara girdiğini de belirten Uyan, kanunlar çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.


- Çorlu TSO'dan indirim anlaşması

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu (TSO) ile bir göz hastanesi arasında indirim protokolü imzalandı.

Çorlu TSO'da gerçekleşen imza protokolünde konuşan Çorlu TSO Başkanı İbrahim Gönül, üyelerine yönelik çalışmaların devam etiğini söyledi.

Çok köklü projeleri sırasıyla hayata koyduklarını ifade eden Gönül, ''Birçok firma ile indirim protokolümüz var. Bunlar sayesinde üyelerimiz ve personelimiz birçok hizmeti daha uygun fiyata alıyor. Bundan sonra da kurumsal anlamda indirim protokolü çalışmalarımız devam edecek'' diye konuştu.

Yapılan törende daha sonra Gönül ve göz hastanesi yetkilisi Hamdi Güngör, protokolü imza altına aldı.

Protokole göre, SGK ve ücretli hastalar ve birinci derece yakınları için, muayene ve tetkik yüzde 20, lazer ve genel ameliyat yüzde 15, ve özellikli ameliyatlarda da yüzde 10 indirim uygulanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.