Tekirdağ

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü

15:04 09 Nisan 2018
Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Ceylan, mesajında, mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle yerine getiren Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için yetkisini kanunlardan alarak görev yapan emniyet teşkilatının güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa ettiğini ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakarca görev yapan, Türk polis teşkilatının 173. yılı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' dediği gibi polis teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.