Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

16:49 26 Mayıs 2018
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) briç takımı kadın sporcuları, Kuşadası'nda düzenlenen şampiyonadan birincilikle döndü.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Süleyman Kolata'nın takım kaptanlığını yaptığı ÇBSK briç takımı kadın sporcularının, Yelda Baysal Mumcuoğlu Türkiye Kadınlar Şampiyonası'ndan Swiss birincisi olarak döndüğünü belirtti.

Kadın sporcularının 5 gün süren 19 müsabakanın ardından elde ettikleri dereceyle önemli bir başarıya imza attıklarını ifade eden Sarıkut, ''Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Çok güzel işlere imza atıyorlar. Onların bu başarısının artarak devam edeceğine inancımız tam.'' ifadesini kullandı.

- Emlak ve çevre temizlik vergisi

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, 2018 yılı emlak ve çevre temizlik vergilerinin 1. taksit ödemelerinin, 31 Mayıs 2018 Perşembe günü mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.

Çatalkaya, emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarının, belediye hizmet binasindeki veznelerde yapıldığını belirterek, söz konusu ödemelerin ayrıca sicil numarasıyla "www.corlu.bel.tr" adresli kurumsal web sitesi üzerinden, sanal pos uygulaması kullanılarak kredi kartıyla da yapılabildiğini ifade etti.

Vatandaşların 444 99 59 numaralı iletişim hattını arayarak çağrı merkezinden ilgili borçlarını öğrenebileceklerini de kaydeden Çatalkaya, ''Belediye vezneleri ödemelerle ilgili olarak hafta sonları da açık olacak. Vatandaşlarımız ödemelerini yapmakta güçlük çekerse ilgili personelimiz de yardımcı olacak. Mağduriyet yaşanmaması ve cezai işlem girmemesi için bütün hak sahiplerinden borçlarını gününde ödemelerini talep ediyoruz.'' dedi.

- Başkan Sarıkurt'tan özel öğrencilere ziyaret

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fevzi Çakmak Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerine ziyarette bulundu.

Sarıkurt, ziyaretinde, okul, aile, rehberlik araştırma merkezi işbirliğiyle otizmli çocukların özelliklerinden kaynaklanan yetersizliklerini en aza indirmek, tüm gelişim alanlarındaki potansiyellerini en üst düzeye çıkararak kendi kendine yetebilen, mutlu bireyler yetişmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Fevzi Çakmak Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Fevzi Çakmak İlkokulu idareci ve personelini tebrik etti.

Öğrencilerle bir araya gelerek bol bol zaman geçiren ve sohbet eden Sarıkurt, eğitmenlerle de görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Buradaki öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Sarıkurt, ''Eğitime son derece büyük bir önem veriyoruz. Çocuklarımız bizler için çok önemli. Bu nedenle ilçemizdeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek, onlar için ne yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz.'' dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.