Tekirdağ

Tekirdağ 3. Hasat Bayramı

20:50 26 Haziran 2018
Tekirdağ 3. Hasat Bayramı

Tekirdağ 3. Hasat Bayramı, Ergene ilçesinde yapılan törenle kutlandı.

Yulaflı Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hasat Bayramı" adı altında düzenledikleri programın ilkini Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir köyde, ikincisini Muratlı'da ve üçüncüsünü de Ergene'de yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye geneline bakıldığında, tarım ve hayvancılıkta Tekirdağ'ın ciddi bir yere sahip olduğunu belirten Albayrak, özellikle de buğday üretiminin 20'de birinin Tekirdağ'da yapıldığını aktardı.

Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ciddi projelerinin olduğunu belirterek, ''Biz göreve geldiğimizden bu yana arı kovanı dağıtmak, çiftçilerimize traktör römorku dağıtmak ve tohum dağıtmak gibi birçok köklü projeye imza attık. Bunları daha da geliştirerek devam ettiriyoruz. Büyük meralarımızı ıslah ederek, ot ve yem artışını sağladık. Bu dönem yaptığımız ciddi çalışmalar var, ancak gelecek dönem daha da köklü ve büyük projelere imza atacağız.'' diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün da CHP'nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ile ilgili ciddi projelerinin olduğunu ve çiftçinin her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından etkinlikte çekiliş yapılarak çiftçilere yem, un, yağ ve tohum hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.