Tekirdağ

TREDAŞ'dan seçim günü özel önlem

16:46 27 Haziran 2018
TREDAŞ'dan seçim günü özel önlem

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TREDAŞ) seçimlerinin yapıldığı gün elektrik kesintilerini önlemek için özel önlem aldığı bildirildi.

TREDAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli kent merkezleri ve bu illere bağlı ilçe ve mahallelerde elektrik kesintisi yönünden herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için özel önlem alındığı, bu kapsamda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin yanı sıra 26 ilçe, 20 belde ve 432 köyü içine alan bölgede nöbetçi amir ve vardiyalı çalışan personel sayısını artırdı.

Yaşanacak aksiliklere karşı jeneratörlerin hazır tutulduğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"339 personel, arıza onarım işlerinin koordinasyonu ve yönetimi için 24 adet arıza onarım bakımdan sorumlu müdür ve mühendis, 98 araç ile elektrik dağıtım hizmetini gün boyunca sürdürdü. Acil durumlarda 10 adet jeneratör, 3 adet kablo test aracı, 5 adet mobil trafo kullanılmak üzere hazır bulunduruldu. Ayrıca seçim öncesi arıza meydana gelebilecek hatlara ve dağıtım merkezlerine bakım yapılarak seçim gününde yaşanacak arızaları minimum seviyeye indirildi.

Ek olarak, Yüksek Seçim Kurulu'nun bulunduğu bölgelerde arızalara hızlı bir şekilde müdahale etmek amacıyla 69 personel de nöbet tuttu. TREDAŞ Operasyon Merkezi (SCADA) sisteminden sorumluluk alanında meydana gelen kesintiler anlık olarak takip edildi. Gün içerisinde yaşanan kısa süreli arızalara hızlı bir şekilde müdahale edildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.