Tekirdağ

Yelken yaz spor okullarında eğitime devam ediliyor

12:05 26 Temmuz 2018
Yelken yaz spor okullarında eğitime devam ediliyor

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen yaz spor okullarında eğitime devam ediliyor.

Yelken İhtisas Kulübünde devam eden yaz okullarında, antrenörler gözetiminde 7-18 yaş grubundaki çocuklar ve gençler, yüzme ile İngilizce eğitiminden sonra denize açılarak yelkenle çalışma yapıyor.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübünün antrenörü Berk Uzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatilinde dört dönem şeklinde yaz okullarının sürdüğünü söyledi.

Kurslara yaklaşık 50 kişinin katıldığını ifade eden Uzel, "Burada çocuklara sadece yelken değil, aynı zamanda yüzme ve İngilizce dersleri de veriyoruz. Çocukların evlerde zamanını boşa harcamak yerine buralara gelip sporla zaman geçirmeleri onlar için çok önemli. Hem özgüven kazanıp, hem de kendi takımlarımızda yelken yapabilme şansını yakalayabilirler." dedi.

Uzel, yaz spor okullarının çocuklara pozitif anlamda çok şeyler kattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki çocuklarınızı yaz okullarına gönderin ve teknolojik aletlerden uzak kalmalarını sağlayın. Çocuklar buraya geldiklerinde doğru beslenmeyi öğrenir, aktivite yapar ve yeni sporlarla tanışmış olur. Spor yapan çocuklar hem zinde kalıyor, hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Şehrimizde denizimiz var. Bunu fırsata çevirmek bizim elimizde ve bunu en iyi şekilde kullanmalıyız."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.