Tekirdağ

Üniversite öğrencileri Tekirdağ'dan memnun

09:35 02 Ağustos 2018
Üniversite öğrencileri Tekirdağ'dan memnun

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan ve üniversite yaşamı için farklı bir duyarlılık oluşturan "Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri" araştırmasında Tekirdağ 6. sırada yer aldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin öğrenim gördükleri şehirden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda şehirleri sıralamak amacıyla yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, gösterdikleri memnuniyet derecesi ile Tekirdağ’ı 6. sıraya taşıdı.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında 81 il çeşitli kriterlere göre değerlendirildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, bu yıl da şehirlerinden memnuniyet seviyelerini (A+) olarak belirledi.

Türkiye'de 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciye sorulan sorulardan elde edilen verilere göre, 2017 yılında 10. sırada yer alan Tekirdağ bu yıl 6. sırada yer aldı.

Tekirdağ’ın 6. sırada yer aldığı araştırma sonuçlarına göre, üniversite öğrencilerinin en yüksek memnuniyet duyduğu şehirler sırasıyla Eskişehir, Antalya, Aydın, Çanakkale ve Muğla oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.