Tekirdağ

'Malım mülküm gitse bu kadar üzülmezdim'

12:38 12 Ağustos 2018 1 Yorum Var
'Malım mülküm gitse bu kadar üzülmezdim'

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde aç kalan köpekler, bir çiftlikte 40 tavuk ve 10 hindiyi telef etti.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Mahalle İmam Hatip Anadolu Lisesi arkasında bulunan Adnan Yuvarlak’a ait çiftliğin bahçesinde bulunan tavuk ve hindilere başıboş köpekler saldırdı. Çiftliğe gitmek üzereyken giriş kapısının altından çıkan köpeği gören çiftlik sahibi Adnan Yuvarlak, tavuk ve hindilerinin telef olduğunu görünce büyük bir şok yaşadı.

"Sadece bir tavuk sağ kalmış"

Büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Adnan Yuvarlak, kümeste 50 hayvanının telef olduğunu, sadece bir tavuğunun sağ kurtulduğunu söyledi. Belediyenin başıboş köpeklere çözüm bulması gerektiğini kaydeden Yuvarlak, "Çiftliğime hayvanlarımı dolaşmaya gelirken kapının altından köpek çıktı. Geldim kümese baktım ne tavuğum kalmış, ne de hindim. 50 tane can gitti, yazık değil mi bu hayvancıklara" diye konuştu.

"Malım mülküm gitse bu kadar üzülmezdim"


"50 bin lira kaybetsem bu kadar acımazdım" diyen Yuvarlak, "Belediyeye sesleniyorum; bu sokak köpeklerine bir çözüm bulunsun. Üzüntüm çok büyük. Malımı mülkümü çalsalar bu hayvanlara üzüldüğüm kadar üzülmezdim. Yazık günah bu hayvancıklara, gözüm gibi baktım onlara, hepsi neşe kaynağımdı. Olmaz böyle bir şey kaymakama kadar şikayet edeceğim" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Şaka gibi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs hayvanlara veya belediyeyi öncelikle suçlamak yerine kendi çitlerini kuvvetlendirsin. Çit altından mı giriyor o zaman beton döküceksin. O ne ala memleket herçeyin suçlusu devlet belediye vs. Biraz kendinize bakın. Hayvanların yaşam alanlarını mafettik tüm insanlık olarak şimdi şikayet eden de yine biziz.
    Cevapla
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlari koruma kanun No. 5199. ,,derki sokak köpeklerini topla kısırlaștır ve tekrardan aldiģin mahalleye saliver. ,,sokaklar sahipsiz köpeklerin yașam alaniymiș. Bizler her kanunlari batidan aliyoruzda bu sokak hayvanlarini koruma kanunlarini, niçin kendi mantiğimiza göre yapiyoruz ??? Șehirlerimiz akșam.saatlerinden sonra hiçte güvenilir değil, köpeklerin içgüdü hava kararinca kendi bölgesini mahallesini veya bulundugu ortami dogal olarak savunmaya geçiyor, Ve insanlara saldiriyorlar, ya peki bu sorumsuzluģun hiçmi sahibi yok.
    Cevapla
  • !!! 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan. Şehirde yaşayan kaç köpek durup dururken yoldan geçen insana saldırıyor. O dediğini kırda yabanda olan köpek yapıyor.o da yerini koruyup kollama adına.Şehirdeki köpeklerin çoğu insana alışmış durumda. Aaa sen köpeğe taş sopa atan biriysen başka. Ayrıca napsın belediye öldürsün mü? Onların da insanlar kadar yaşama hakkı var. Nedir bu hayvan düşmanlığı.
  • Sassas 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin fazlası zarardır gerçekten köpekler çok fazlalaştı İstanbul'da ihtiyaç olmamasına rağmen heryer köpek oldu ormanlarda birdefasında zor kurtuldum ya özel alan oluşturulmalı ya da itilaf edilmeli şimdi şu köpek severlere soruyorum bu Ada'mın suçu tavuk hindi beslemekmi ormanlara bırakılan o köpeklere yazık değilmi bir hevestir alınıyor sonra terkediliyor insanlara zarar verecek hale geliyorlar
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ah ah 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu kendini hayvan sever olarak niteleyen kişileri bu sokak köpeklerinin içine bırakacaksın ne olduğunu anlayacaklar kendi başına birşey gelmese bunlar anlamaz.
    İlk beğenen sen ol
  • serseri 5 yıl önce Şikayet Et
    once senden baslamali itlafa. sen ve senin gibi kendisindenbaska hicbir canliya yasam hakki tanimayan senin gibilere
    İlk beğenen sen ol
  • İhtiyaç mı 5 yıl önce Şikayet Et
    Köpeklere ihtiyaç gözüyle bakmak nedir yahu. Ne ihtiyacı. Canlıya mal gözüylr bakmak nedir? Ne demek bu?
  • Elif 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeș sen yanliș kișilere soruyorsun sorunu köpek sever ne yapsin, senin kanunlarda haberin yok belliki. Sen git kanun yapanlara sor ne soracaksan. Köpekleri topla kisirlaștir ve tekrardan sokaga saliver, diye yapilan yasa, bu ișin çaresi degil ,ancak ve ancak bu ișin çaresizligidir
  • Alija 5 yıl önce Şikayet Et
    Amcamın da kümesine bir kurt girmiş , 20 tavuk ve 15 hindisini telef etmişti. Kurtulabilen tek bir tavuk olmuştu. Garibim. Ertesi gün o da yaşamını yitirdi. Ödü patlamış, korkudan ölmüş, Yaşadıklarını kaldıramadı, kahrından öldü, Arkadaşlarının acısına dayanamadı öldü. Gibi yorumlar yapıldı arkasından. İntihar etmiştir diyenler bile oldu. Olanlar oldu işte, böyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.