Tekirdağ

Uyuşturucu ile mücadelede en etkili silah "spor"

14:04 20 Ağustos 2018
Uyuşturucu ile mücadelede en etkili silah "spor"

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, gençlerin ve çocukların uyuşturucu ile mücadele kapsamında korunması için spora ve sosyal faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de tüm kurumların uyuşturucu ile mücadele konusunda etkin mücadele verdiğini belirtti.

Uyuşturucu kullananların yaşında düşüş olduğunu ifade eden Kardaş, "Ülkemizde uyuşturucu ve bağımlılık konusunda gençlerimize ve çocuklarımıza ciddi bir saldırı var. Uyuşturucuya başlama küçük yaşlara inmiş durumda. Bu konu valiliğimizin, bakanlığımızın sürekli gündeminde. Çocuklarımızı bu bağımlılıktan, kötü alışkanlıklardan kurtarabilmenin en büyük silahı olarak sporu öneriyoruz. Çocukları, ne kadar spora, gençlik merkezi faaliyetlerine, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlere yönlendirebilirsek, kötü alışkanlıklardan da o kadar uzak tutarız." diye konuştu.

Uyuşturucu ile mücadelede toplantı ve seminerler düzenlediklerini dile getiren Kardaş, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu ile mücadele konusunda bakanlığımız, valiliğimiz ve il müdürlüğümüz çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bununla ilgili seminerlerimiz, çalışmalarımız devam etmekle birlikte çocuklar ile ilişkimizi devam ettiriyoruz. Spor bu konu ilgili mücadele kilit nokta. Türkiye, Avrupa, dünya şampiyonları çıkartmaktan ziyade hedefimiz, daha fazla çocuğu spora yönlendirme gibi bir hedefimiz var. En büyük hedefimiz çocuklarımızı sporla tanıştırmak ve yaygınlaştırmak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.