Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

15:56 07 Eylül 2018
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Halk Konuşuyor, Başkan Dinliyor" halk buluşmaları kapsamında Maksutlu, Deregündüzlü ve Yenice mahallelerinin sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Sarıkurt, vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırdı ve notlar aldı.

Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri dinleyen Başkan Sarıkurt, çözüme yönelik hızlı adımlar atmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Sarıkurt, mahalle buluşmalarını çok önemsediklerini belirterek, "Çorlu'nun diğer mahallelerinde de halkımızla bir araya geleceğiz. Buralarda halkın sorunlarını dinleyip onları ilgili birimlere yönlendirerek çözümlerini arayacağız.'' dedi.

- Zabıta ekipleri semt pazarlarını denetliyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde ölçü ve tartı aletleriyle fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, vatandaşların daha güvenli ve kaliteli bir hizmet alması amacıyla denetimlerini sürdüren zabıta ekiplerinin, pazar yerleri kakkında yönetmelik ve ilgili kanun gereğince kapalı pazar yeri ve semt pazarlarında ölçü ve tartı aletleriyle fiyat etiketlerini denetlediklerini söyledi.

Kanun kapsamında pazar yerlerinde satılan ürünlerin doğru gramajda vatandaşlara satışı konusunda gerekli denetimleri sürdürdüklerini belirten Demirci, halkın sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Demirci, zabıtanın bu denetimleri arttırarak devam ettireceğini kaydederek, ''Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce yapılan denetimlerde, tezgahlarda bulunan terazilerin doğru ölçülerde tartım yapıp yapmadığı ve periyodik olarak iki yılda bir yapılması gereken resmi damga ve muayenelerin kontrolleri yapılmıştır. Tezgahlarına fiyat etiketi koymayan pazarcı esnafımıza, fiyat etiketlerinin görünür ve okunaklı bir şekilde olması gerektiği konusunda gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı. Bu kapsamda kanun ve kurallara uymayan esnafa gerekli cezai yaptırımlar uygulanacak.'' diye konuştu.

- Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesince yol yapım çalışmalarına devam ediliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde ciddi bir program belirlediklerini ve yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İlgili birimlerde görevli ekiplerle birlikte bir çalışma eylem planı oluşturduklarını belirten Sarıkurt, aciliyet sırasına göre çalışmalara ivme kazandıracaklarını kaydetti.

Sarıkurt, vatandaştan gelen talep, şikayet ve isteklerin de yapılan çalışma planına dahil edildiğini dile getirerek, ''İlçemizde ciddi bir plan belirledik ve bu plan kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bozulan ve deforme olan yollarımızı sıralamaya göre onarıyor ya da onarımla iyileşemeyecek durumdaysa yeniden yol yapım çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız kış aylarındaki zor hava şartları gelmeden tamamlanacak.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.