Tekirdağ

Trakya Köfte Şenliği

17:59 29 Eylül 2018
Trakya Köfte Şenliği

Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Trakya Köfte Şenliği" düzelendi.

Trakya köftesinin Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen şenlikte, Trakya'nın ünlü köftecileri, akademisyenler, seçkin gurme ve yazarlar buluştu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, şenlikte yaptığı konuşmada, Trakya’nın lezzetiyle ün yapmış köftelerinin bölge için önemli bir marka değeri taşıdığını ve bu değerleri yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Eşkinat, Trakya Bölgesinin köftelerini dünyaya tanıtmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek, "Gastronomi uzmanları şehrimize misafir oldular. Bundan sonra da olmaya devam edecekler. Trakya'nın farklı noktalarında isim yapmış köfteciler burada bir araya geldi. Trakya köftesini Türkiye'ye tanıtmak, dünyaya tanıtmak için gayret sarf ediyorlar. Bizde belediye olarak Trakya'nın bu zenginliğine imkan sağladığımız için mutluyuz. Bu yıl daha da fazla katılımla etkinliğimizi düzenledik. " dedi.

Şenlikte, "Et demek ot demek, ot demek Trakya demek", "Trakya Köftelerinin Sırları" başlıklı bir panel de düzenlendi.

Moderatörlüğünü Aylin Öney Tan’ın yaptığı panele, Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu , Namık Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Çakır, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den köfte ustaları katıldı.

Prof. Dr. İhsan Soysal, panelde "Hayvansal üretimde coğrafi işaretler" başlıklı bir sunum yaparak, dünya ve Türkiye'den örnek uygulamalar ve konuyla ilgili yürütülen çalışmalardan güncel bilgi ve verileri paylaştı.

Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu da ideal coğrafi işaretler sisteminin kurulmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaparak bunun için Türkiye'nin ulusal tarım politikasının oluşturulması gerektiğini aktardı.

Şenlikte Tekirdağ'a gelen gurmeler, farklı ustalar tarafından yapılan köftelere puan verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.