Tekirdağ

Tekirdağlı esnaftan örnek davranış

15:41 20 Ekim 2018
Tekirdağlı esnaftan örnek davranış

Tekirdağ'da kuaförlük yapan Selçuk Ekim, çocuklarını bırakacak yer bulamayan kadınların çocuklarını da iş yerine getirmelerine izin veriyor.

Kadınların evde durmak yerine çalışma hayatına kazandırılmaları konusunda bir şeyler yapmak isteyen Ekim, çocuğunu bırakacak yeri olmayan ve kendisine iş başvurusu yapan 3 kadını uzun yıllardır istihdam ediyor.

Kadınlar her gün mesailerini yaparken, çocuklar da iş yerinde oyun oynuyor.

Ekim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların sadece aile hayatında öneminin yanı sıra ekonomik yaşamda da çok önemli bir yerde oldukları söyledi.

Kadınların çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için iş bulmakta zorlandıklarını belirten Ekim, "Kadınlar çalışmadan evde çocuklarına bakacaklar. O zaman da ekonomik olarak zorluk yaşayacaklar. Ben de buraya çocuklarını getirip çalışmalarına imkan sağlıyorum. Anneler burada çalışırken çocuklar da oyun oynuyor. Çocuklar zaten küçüklükten beri hep bizimle, onlara çok alıştık." dedi.

Ekim, kadınların her zaman çalışma hayatı içinde olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlk başlarda bazı müşterilerimiz rahatsız oluyordu ama artık müşterilerimiz de onlara alıştı. Çünkü onlar da kadın çalışanlarımızın halinden anlıyor. Biraz zor bir durum ama diğer arkadaşlarımız da bu durumu iş yerlerinde uygulayabilir. Çünkü gerçekten bazı kadınlar çocuklarını bırakacak yer bulamadığı için iş bulmakta zorlanıyor. O zaman mecburen evde çocuklarına bakıyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.