Tekirdağ

Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümü

13:16 12 Kasım 2018
Tekirdağ'ın kurtuluşunun  96. yıl dönümü

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yel, mesajında Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da başlattığı bağımsızlık hareketinin tüm yurtta zaferle sonuçlandığını belirtti.

Tekirdağ'ın kurtuluşu için de büyük mücadele verildiğini aktaran Yel, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı yılları gururla andığımız, göğsümüzü kabarttığımız ve ecdadımızı hayırla yad ettiğimiz yıllardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. İlimizin kurtuluşu için verilen mücadele de asırlardır bağımsızlığı uğruna çok cefa çekmiş Türk milletinin hür ve müstakil yaşama iradesinin somut bir örneğidir.

13 Kasım kurtuluş günü ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür. Bu önemli günü, bizleri daha iyi bir geleceğe taşıyacak önemli dinamiklerden biri olarak görmeliyiz. Bu nedenle, bugün sahip olduğumuz cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmeli ve elde ettiğimiz tüm kazanımları daha çağdaş ve müreffeh, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye için harcamalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.