Tekirdağ

"Tekirdağ sanayisine destek olmak ana hedefimiz"

14:39 13 Şubat 2019
"Tekirdağ sanayisine destek olmak ana hedefimiz"

Tekirdağ'da "Sanayi Envanteri Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, sanayicilere destek olmayı işlerini kolaylaştırmayı ve her türlü sıkıntıda yanlarında olmayı kendilerine ana vizyon olarak belirlediklerini söyledi.

Tekirdağ sanayisine her türlü destek olacaklarını aktaran, Albayrak, "Tekirdağ sanayisine her türlü desteği ve her türlü yardımı yapmak, işlemlerini kolaylaştırmak yapabileceğimiz destek varsa destek olmak ana hedefimiz. Tekirdağ'da bin 541 sanayi kuruluşu var. 13 tane OSB var. Bir Avrupa Serbest Bölgesi var. Türkiye'de sanayi gelişmişliğinde onuncu sırada. Geniş bir üretim potansiyeli var. Beyaz eşyanın yüzde 25'ini, margarin yağının yüzde 25'ini, sıvı yağın yüzde 20'sini tekstilin yüzde 37'sini, kağıt sanayinin yüzde 40'ını üreten bir bölge." diye konuştu.

Belediyeden gelebilecek olası sorunları tamamen ortadan kaldırmak istediklerini aktaran Albayrak, sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımı ve turizmiyle, çevreye duyarlı kentleşme çalışmalarını tamamlamış mutlu ve yaşanılabilir Tekirdağ için çalıştıklarını anlattı.

- "Allah buraya her türlü güzelliği vermiş"

Tekirdağ'ın sanayi alanında olduğu kadar tarımda da çok iyi bir durumda olduğunu dile getiren Albayrak, şehrin gelişmesi için sürekli çalıştıklarını aktardı.

Tekirdağ'ın hızla büyüdüğünü ve bir çok ürünün burada üretildiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Öyle bir kentte yaşıyorsunuz ki tarımı da önemli, hayvancılığı da sanayisi de önemli. Arazisi en çok tarımda kullanılan il yüzde 64,2 ile Tekirdağ. 25 bin 800 tane ÇKS'ye kayıtlı çiftçi var. 18 bin 907 tane traktör, bin 960 tane de biçerdöver var. Türkiye'nin başkenti tarım ve hayvancılıkta.Türkiye ortalaması 280 kilogram buğday üretilirken Türkiye ortalaması Tekirdağ'a geldiğiniz zaman 610 kilogram buğday üretiliyor.Ayçiçeğinin yüzde 33'ü kanolanın yüzde 65'i arpanın yüzde 3'ü üzümün yüzde 2'si bu bölgede üretiliyor. Allah buraya her türlü güzelliği vermiş. Tekirdağ hızla büyüyor."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.