Microsoft akıllı saat savaşına katıldı

Yazılım devi Microsoft, giyilebilir akıllı ürün savaşının başını çeken ‘akıllı saat' cephesine katılan en son firma oldu.

Microsoft akıllı saat savaşına katıldı
Microsoft akıllı saat savaşına katıldı
GİRİŞ 16.04.2013 11:07 GÜNCELLEME 17.04.2013 14:13

Apple'ın başlattığı ve Samsung, LG ve Google'ın da dahil olduğu akıllı saat yarışının son ismi, yazılım devi Micsosoft.

Wall Street Journal (WSJ) verdiği bilgiye göre, Microsoft dokunmatik ekrana sahip akıllı saat geliştirmek için çalışmalara başladı. Gazete, bu bilgiyi Microsoft tedarikçilerinde çalışan yöneticilerden aldığını belirtti.

WSJ'ye konuşan kaynaklar, Microsoft'un 2013 başında Asyalı tedarikçilerden 'saat üretiminde kullanılabilecek malzeme göndermelerini istediğini' ifade etti. Kaynaklardan bir tanesi, Microsoft'un Ar-Ge birimiyle Washington eyaletindeki Redmond bürosunda görüştüğünü söyledi.

Teknoloji sitelerinin konu hakkında yorum talep ettiği Microsoft, henüz bir açıklamada bulunmuş değil.

İDDİALAR DOĞRU OLABİLİR
Mashable sitesi, geçmişte saat projelerine eğilmiş olan Microsoft hakkında çıkan yeni iddiaların doğru olabileceğini belirtti.

Microsoft, yakın zamanda Fossil ve diğer saat üreticileriyle işbirliği yaparak 'Akıllı Kişisel Nesne Teknolojisi' (SPOT) projesi üzerinde çalışmıştı. SPOT, kullanıcının bilgisayarına bir kablo ile bağlanabilecek ve borsa ve hava gibi bilgiler sunacaktı.

Akıllı saat furyası, Şubat 2013'te Apple ile başlamıştı. Samsung, geçtiğimiz ay akıllı saat üzerinde çalışacağını açıklarken, kaynaklar LG'nin de bu ürün üzerinde proje geliştirdiğini belirtmişti. Google, yarışa dahil olurken, şimdi gözler akıllı saat kavramını ilk kez ortaya atan Sony'nin üzerinde.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!