Apple için beklenen hafta geldi

Apple'ın Geliştiriciler Konferansı bugün başladı. ABD'nin San Francisco kentinde gerçekleştirilecek konferans, 14 Haziran'da sona erecek. Konferansta Apple'ın yeni yazılım ve donanımları görücüye çıkarken, geliştiricilere geri bildirim yapılıyor ve AppStore'u uygulamalarıyla canlı tutmak için teşvik ediliyor.

Apple için beklenen hafta geldi
Apple için beklenen hafta geldi
GİRİŞ 10.06.2013 14:26 GÜNCELLEME 10.06.2013 14:44

WWDC 2013'te tüketicileri neler bekliyor?
Peki Apple'ın sakladığı yeni gelişmeler neler? Business Insider'ın haberine göre iPad Mini'nin Ekim 2012'deki çıkışı ve Haziran ayında çıkması beklenen iOS 7 arasında 230 gün boşluk oluyor; ki bu son üç yılda Apple tarihindeki en uzun zaman dilimi. Analistler, beklentileri şu şekilde sıraladı:


YENİ İOS 7 GÜNCELLEMESİ

Apple'ın CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz ay Endüstri Tasarımı Başkan Yardımcısı Johnny Ive ile beraber iOS'in yeni versiyonunu, WWDC 2013'te göreceğimizi söylemişti. Yeni işletim sisteminin adının 'iOS 7' olacağı tahmin ediliyor. Peki iOS 7 nasıl olacak?

9to5Mac'e konuşan kaynaklara göre, yeni tasarım 'siyah beyaz ve tamamen düz' olacak. Yeni iPhone ise Windows Phone 8' yakın olmakla beraber daha yassı, temiz ve yansıma yapmayan bir ekranla belirecek. Cihazda, iPad'de dört parmağı kullanarak yapılan uygulama değiştirmeleri gibi, yeni yöntemler de yer alacak.

Söylentiler arasında Flickr ve Vimeo ile Maps, Siri ve AirDrop wireless dosya paylaşımı uygulamalarının entegrasyonu bulunduğu da var.


SPOTİFY'A YENİ ALTERNATİF, "İRADİO"

İsmi kesinleşmemiş olsa da, AdAge sitesi Çarşamba günü Apple'ın internet üzerinden müzik servisinin duyurulacağını açıkladı. Kaynaklar, Bloomberg'e hizmetin Pandora gibi ücretsiz olabilmesi için iAds'e odaklanacaklarını iddia etti.

MACBOOK PRO VE MACBOOK AİR DEĞİŞİKLİKLERİ
9to5Mac'e sızdırılan fiyatlara göre, MacBook Air'in yeni versiyonu WWDC'de tanıtılacak. İlk raporlar 11 ve 13-inç ekranlı modellerin daha hızlı işlem yapıcılarıyla beraber Wi-Fi, Airport ve Time Capsule gelişmeleri olacağını söylüyor.

KGI Securities şirketinde Apple analisti olan Mingchi Kuo'ya göre, geliştirilmiş kamerasıyla beraber yenilenmiş ve daha ince Retina MacBook Pro'yla karşılaşacağız.

OS X'İ SÖYLENTİLERİ
Spekülasyonlar Apple'ın OS X 10.9'u WWDC'de ortaya çıkartacağını söylüyor. Apple'ın son iki işletim sisteminin yazın piyasaya sürüleceği düşünüşdüğünde, OSX 10.9 da bu yaz gelecek.

YENİ iPAD VE iPHONE
En sonuncusu sekiz ay önce piyasaya sürülen iPhone'lar hakkında çıkan dedikodular bitmek bilmiyor. Şimdi konuşulanların arasında ise "iPhone Mini" ve "İki renkli iPhone"lar var.

CNET'in haberine göre Apple iPhone 4'ü WWDC 2010'da tanıtmıştı. Yeni iPhone'ler genelde yeni iOS ile beraber, ancak geliştiriciler bug ve diğer tuhaflıkları düzeltebildikten sonra piyasaya sürülüyor. Oysa WWDC'nin asıl önem verdiği yazılımlar ve geliştiricileri, tüketici ürünleri değil.


 

 

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor