Türkiye'nin uzay üssünde heyecanlı buluşma

Üsküdar, Tarsus ve İzmir SEV okulları 7. sınıf öğrencileri, Uzay Kampı Türkiye'de, bu sene 9.su yapılan “SEV Zirvesi”nde buluştu.

Türkiye'nin uzay üssünde heyecanlı buluşma
Türkiye'nin uzay üssünde heyecanlı buluşma
GİRİŞ 13.11.2013 23:48 GÜNCELLEME 13.11.2013 23:48

Ege Serbest Bölgesi'nde bulunan, Uzay Kampı Türkiye'de düzenlenen SEV Zirvesi'nde üç SEV okulundan öğrenciler 3 gün devam eden bir eğitim sürecinden geçtiler.

Zirvede 7. sınıf müfredatında ki “Dünya ve Evren” ünitesi kapsamında konuları içeren etkinlikler yer aldı. Ünite kapsamında yer alan kazanımların grup çalışmalarıyla işlendiği özel kamp programında SEV okulu öğrencileri birbirlerini tanıma, yeni arkadaşlıklar kurma şansı da buldular.

7. sınıflarda geleneksel hale gelen SEV zirvesi bu yıl toplam 97 öğrenci ve 6 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. Kamp süreci içerisinde gözlemevi, planetaryum, simülatörler, güneş sistemi ve gezegenler, astronot kıyafetleri, uzay teknolojileri v.b konularda uzmanlar tarafından ders alan öğrenciler ve öğretmenler sertifika alarak mezun oldular. Yaz döneminde renovasyon geçiren Uzay Kampı'nda yer alan yeni eğitim alanlarında çağı yakalayan öğrenciler, gelecek yıl 10. zirveyi düzenleme kararıyla kamptan ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı