Türkiye'nin 5. uydusu fırlatıldı!

TÜRKSAT 4A'nın uzay yolculuğu başladı. Türkiye'nin 5. uydusu Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.

GİRİŞ 14.02.2014 22:27 GÜNCELLEME 15.02.2014 00:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yeni uydusu TÜRKSAT 4A, Türkiye saatiyle 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla fırlatıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Müşteşar Habib Soluk, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay ve çok sayıda bürokratın uydunun fırlatılışını Baykonur Uzay Üssü'nde düzenlenen törende izledi.

Türk ve Japon mühendislerin ortaklaşa ürettiği TÜRKSAT 4A uydusu, fırlatılışından 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı.

TÜRSKAT 4A uydusunu taşıyan proton roketinin ilk 3 kademesi başarıyla görevini tamamladı.

İlk sinyal 9 saat sonra

Fırlatmadan 9 saat 13 dakika sonra ilk sinyalin alınması planlanan uydu, "50 derece doğu" boylamına yerleştirildikten sonra bu boylamda yaklaşık 3 ay kalacak. İstasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek uydu, daha sonra "42 derece doğu" boylamındaki yörüngesine yerleşerek, ticari faaliyetlerine başlayacak. Uydunun kontrolü, Gölbaşı Uydu Yer İstasyonu'na devredilecek ve buradan gönderilecek komutlarla uydu yaklaşık bir ay boyunca  performans testlerine tabi tutulacak.

Mevcut Türk uydularına göre daha güçlü sinyal kalitesine sahip olan TÜRKSAT 4A uydusunun manevra ömrü 30 yıldan fazla olacak.

İşte o tarihi anlar;

YORUMLAR 17
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet acı itraf. Başbakan ve ekibi çaldıkları bu parayla uyduyu attılar muhalefetçiler kına yaksın,ha,aha,ha
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Efendimiz SAV Taif'te taşlandığında bile Beddua etmemiş, Allah'ım onlar bilmiyor, Affet demişti. Allah'ım bu milletin bir kısmı nimetin kadrini kıymetini bilmiyor, onları da affet, onların yüzünden bizi de cezalandırma. Sen Lütf-u Kereminden mahrum bırakma yaRabbi.
    Cevapla
  • Şikayetname 10 yıl önce Şikayet Et
    M.Fatih. Kesin vardır. Erdoğan ölsün diye dua edenler bile varmış. Senin saydıklarını zikir olarak söylediklerine eminim! Allah ıslah etsin. Allah bu insanlara özgür olmayı ve akıllarını kullanmayı nasip etsin!
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneler köprüler yollar, uçaklar uydular millet kanıksadı, bunlar kolayla yapılır, kendiliğinden oluverir sanıyor. . Hele yeni yetmeler, eskiyi bilmedikleri için yapılanın kıymetini bilmiyorlar. Biz Biliyoruz Allah'a verdiği nimetler için, SN. Başbakanımız için ŞÜKREDİYORUZ.
    Cevapla
  • M.Fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir Beddua... O uydu tepelerine düşsün,evleri yıkılsın birlikleri bozulsun,köprüleri yıkılsın,kanalları batsın,yağmur yağmasın,uçakları uçmasın... diye beddua eden var mıdır uydu fırlatılırken,bence vardır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!