Çayınızı kahvenizi bu robot getirecek

WowWee geri döndü ve CES'te Bluetooth ile kontrol edilen, iki tekerleğiyle dengesini sağlayan ufak da bir robot ahbabını da tanıttı.

GİRİŞ 18.04.2014 09:57 GÜNCELLEME 18.04.2014 09:57

Robot, iOS uygulaması üzerinden de kontrol edilebiliyorken, belirli eğlence veya oyun modlarına alarak iPhone'unuzda bulunun şarkılarla dans etmesini ya da etrafında gezindirdiğiniz elini takip etmesini de sağlayabilirsiniz.

Kutusunda, MiP'nin nesneleri taşımasında yardımcı olacak takılabilir bir de tepsi yer alıyor. Robot, tepsiyi aşağı yukarı dengelenmesini sağlayarak ve hatta başka bir MiP ağırlığında cisimleri düşürmeden taşıyabiliyor.

Segway misali denge sağlama konusuna gelecek olursak, Kaliforniya Üniversitesi, San Diego'daki Coordinated Robotics Lab'in ortaklığıyla geliştiren bir teknoloji kullanılarak yapıldı. WowWee, bu iki ekibin birlikte çalışacağı birçok sayıda projenin iki olduğunu ve daha fazlasının bu sene geleceğini söyledi.

Kullanım sırasında, MiP biraz fazla coşkulu olup yüzünün yeri bulduğu çok oluyor. WowWee, bunun o an zeminde çok fazla Bluetooth sinyali olmasından kaynaklandığını söylüyor ama robot bir oyuncağa göre aşırı havalı olduğunu inkar etmek mümkün değil, özellikle de onun önünde hareket ettiğinizde sizi takip edebiliyor olması.

WowWee'nin uygulaması henüz başlangıç aşamalarında. Şirket gösteride sunabileceği bir şey olması istediğini, final versiyonun Mayıs 2014 gibi hazır olacağını söyledi. Final versiyonunda yer alacak özelliklerden biri de, robotların kafalarındaki kızıl ötesi ateşleyicileri diğerlerine karşı silah olarak kullanıp MiP Savaşları yapılabilecek olması.

MiP, yılın ikinci çeyreğinde Bes Buy'da 99.99$ üzerinden satışa sunulacak.

KAYNAK: DİJİTAL KÜTÜPHANE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi