Türk ordusuna çağ atlatacak sistem!

TÜBİTAK'ın başlattığı proje ile F-16'lar "hayalet" olacak.

Türk ordusuna çağ atlatacak sistem!
Türk ordusuna çağ atlatacak sistem!
GİRİŞ 27.07.2014 01:05 GÜNCELLEME 27.07.2014 01:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

F-16'lar "hayalet" olacak

TÜBİTAK tarafından başlatılan Elektronik Harp Podu Projesi ile F-16 savaş uçakları, harekat esnasında düşman radarları ve hava savunma sistemlerine karşı daha güvenli olacak.

TÜBİTAK'tan alınan bilgiye göre, teknik çerçevesi Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı işbirliğiyle oluşturulan projenin çağrı sürecinde de son aşamaya gelindi.

Yerli sanayi ile üretilecek ve F-16 uçaklarını radar karşısında koruyacak olan elektronik harp podunun (EH Pod) uçak başına maliyeti yaklaşık 2 milyon dolar olacak. Sistem, harekat esnasında düşman radarları ve hava savunma sistemlerine karşı savaş uçağının güvende olmasını sağlayacak.

Sistem, düşman radarı tespit edildiğinde pilotu ikaz edecek. Dünyada sadece 5 ülkenin üretebildiği sistem, radar algılayıcı ve karıştırıcı özelliklere sahip olacak. 

Böylece savaş uçaklarının pilotları, kendilerine verilen görevleri düşman hava savunma sistemlerinin veya düşman uçaklarının bulunduğu ortamlarda bile emniyetli bir biçimde icra edebilecek.

Sistemin maliyetinin yaklaşık 135 milyon lira olması bekleniyor.

YORUMLAR 3
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    parasını biz verelim. bizden kesin vergi olarak. . Yüce ALLAH bana israil terör örgütünün yıkıldığını göstersin. Bunun için bedel ödemeye hazırım. HAZIRIZ DEĞİL Mİ EY MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM.
    Cevapla
  • ibrahim özer 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH. Fein Tevellev fegul hasbiyallahu la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azim....AMİN
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Türkiyemiz gerçekden çağında ötesine gidiyor?..... ...Şimdi anlıyormusunuz? Parelel cemaati, Gezicileri niye üstümüze salıyorlar?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!