Google Android One ortaya çıktı

Google'ın Android One'ın fiyatı ve teknik özellikleri netlik kazandı.

Google Android One ortaya çıktı
Google Android One ortaya çıktı
GİRİŞ 15.09.2014 09:11 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:19

Google’ın ilk olarak haziran ayında düzenlenen Gogole I/O etkinliğinde görücüye çıkardığı bütçe dostu akıllı telefonu Android One 15 Eylül’de Hindistan’da resmen tanıtılacak. Gelişmekte olan pazarlarda Android hakimiyetini daha artırmayı hedefleyen Google’ın Android One isimli akıllı telefonu lansmandan bir gün önce Hindistan’da online alışveriş sitesinde satışa sunuldu. Kısa bir süre içerisinde kaldırılan telefonun buna rağmen tüm teknik özellikleri ve tasarım detayları netlik elde edildi. 

4.5-inç büyüklüğünde 480 x 854 piksel çözünürlüklü IPS ekrana sahip Android One’ın işlemci birimi beklendiği gibi MediaTek cephesinden. 1.3GHz hızında çalışan dört çekirdekli işlemciden gücünü alan telefonun grafik birimini ise Mali-400 oluşturuyor.

Android One’ın bellek kısmında 1GB RAM, 4GB dahili depolama ve microSD kart desteği bulunuyor. 5MP arka kamera (Full HD video kaydı), 2MP ön kamera, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi, FM Radyo, çift SIM kart desteği ve  1.700mAH kapasiteli pil telefonun öne çıkan diğer özelliklerini oluşturuyor.

Android One’ın fiyatı 6,999 Rupee (yaklaşık 115 dolar) olarak açıklandı.

Google Android One

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!