Microsoft neden bir oyuna 2.5 milyar dolar harcadı

Minecraft oyununun yapımcısı olan şirketi 2,5 milyar dolar karşılığında bünyesine katan Microsoft, bu satın almayla neleri hedefliyor?

Microsoft neden bir oyuna 2.5 milyar dolar harcadı
Microsoft neden bir oyuna 2.5 milyar dolar harcadı
GİRİŞ 16.09.2014 09:28 GÜNCELLEME 16.09.2014 09:28

ABD’li teknoloji devi Microsoft, dün 2.5 milyar dolar (8 milyar TL) karşılığında yarattığı Minecraft isimli oyunla büyük başarı elde eden İsveçli Mojang firmasını satın aldı.

Şirketin gerçekleştirdiği bu satın almanın ardından Microsoft’un gelecek planları tartışma konusu oldu. Şirketin 2,5 milyar dolarlık yatırımın motivasyonu hakkında onlarca teori ortaya atılıyor.

Sıklıkla dile getirilen iddialara göre, oyunun kısa sürede yakaladığı büyük başarı ve geniş bir müşteri kitlesine sahip olması Microsoft’un iştahını kabartan ana neden.

Bunun dışında Android ve iOS’un aksine Microsoft’un aplikayon pazarında zayıf olması bu satın almanın sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

Aplikasyon üretmekte rakiplerinin oldukça gerisinde kalan Microsoft’un satın aldığı şirket sayesinde uzun vadede bu sektöre yönelik yeni ürünleri piyasaya sürüp, pazar payını artırmayı hedeflediği düşünülüyor.

2009 yılında piyasaya sürülen Minecraft, kısa sürede 100 milyondan fazla indirilerek en çok satan oyunlardan biri haline gelmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı