Türksat 4A bu gece devreye girecek

15 Temmuz'da tam hizmete girmesi planlanan ancak son anda ertelenen Türksat 4A uydusu, bu gece yarısında devreye girdi.

Türksat 4A bu gece devreye girecek
Türksat 4A bu gece devreye girecek
GİRİŞ 18.09.2014 00:05 GÜNCELLEME 18.09.2014 05:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yeni uydunun hizmete girmesi nedeniyle çanak antenin yönü değiştirilmeyecek ancak, televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Yeni Türksat 4A uydusu gece yarısında devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak.

TELEVİZYON KANALI SAYISI 500'E ÇIKACAK

Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500'e yaklaşacağını açıkladı. Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi.

AYAR NASIL YAPILACAK?

Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek 'Şebeke Taraması' yapılması gerektiği vurgulandı.

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek. Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.'nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

TÜRKSAT 4A KANAL FREKANSLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Kanal 7 ve Ülke TV 18 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türksat 4A uydusu üzerinden aşağıda yer alan frekanslar üzerinden de izlenebilecek.

KANAL 7 HD
Türksat 4A
Frekans 12103
Polarizasyon yatay
Symbol rate 8333
FEC 2/3
Modulasyon: 8SPK, Pilot: ON

ÜLKE TV HD
Türksat 4A
Frekans 12103
Polarizasyon yatay
Symbol rate 8333
FEC 2/3
Modulasyon: 8SPK, Pilot: ON
 
Standart yayın frekansları ise şöyle: 

ÜLKE TV
Türksat 4A
Frekans 12238
Polarizasyon dikey
Symbol rate 7200
FEC 5/6

KANAL 7
Türksat 4A
Frekans 12095
Polarizasyon yatay
Symbol rate (S.R.) 4800
FEC 5/6

YORUMLAR 7
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ercan Diken bey. Araştırmadan ''bence bir farkı olmayacak'' demişsiniz. Araştırın ne farkı olduğunu görürsünüz. Ben bir kaç tane söyleyeyim. Türksat 4A ömrü uzun, daha geniş alana yayın yapıyor, daha çok kanal kapasiteli, 4k full hd yayınları rahat kaldıracak bir uydudur. Yani eskisinde HD yayın vardı ama ne kadar HD? 720p lik bir HD ile 4k çözünüklüklü arasında dağlar kadar fark var. Şuanki uyduda 4k(şuana kadar ki en yüksek teknolojili çözünürlük) çöznürlüklü yayın yapılabilecek. Daha fazla bilgi için internetten araştırabilirsiniz...
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    alıcı. aydu alıcılarınızdaki eskiden yüklü olup da sonradan değişen fırekanslar var onları silerseniz yani sinyal olmayanları makinanızın hızı da yükselir hemde daha fazla kanal yüklemiş olursunuz gereksiz tp ler
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    otomatik arama yapmak yetiyor mu yani?. uydusu içinde zaten tv izlemiyorum ben ama babam için mecburen yapacağım. bana kalsa eve bile almam bu cihazı. nedir o öyle ya, ne isterlerse onu çalıyorlar. ben istediğimi açmalıyım daima
    Cevapla
  • Ercan Diken 9 yıl önce Şikayet Et
    bence bi fark olamayacak. yörünge aynı 42C turksat herşey aynı sinyallerde aynı olacak bi HOTBİRD kalitesinde görmüyorum TURKSAT'I Ancak HD yayınlar umut vermiyo da değil 3A da da vardı değişen ne ben anlamadım! NOT: Kendim kurduğumda HOTBİRD SİRİUS EUTELSAT, TURKSATTAN DAHA BASİT AYARLANIYOR :)
    Cevapla
  • ibrahim yildiz 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bence teknik yardım alsanız iyi olur, yoksa cihazların ayarlarını iyice bozarsınız.. ..................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...