iPhone 6 yüzünden gözaltına alındı

Aylar öncesinden iPhone 6'ya dair birçok tasarım haberi ve görseli internete sızdıran Foxconn çalışanı gözaltına alındı.

iPhone 6 yüzünden gözaltına alındı
iPhone 6 yüzünden gözaltına alındı
GİRİŞ 17.09.2014 15:10 GÜNCELLEME 17.09.2014 15:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple'ın 9 Eylül itibarıyla resmen tanıttığı yeni modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, şimdiden büyük ilgi gördü ve ilk haftasonu itibarıyla 16 milyonluk satış rakamından söz ediliyor. 19 Eylül itibarıyla satışa sunulmaya başlanacak olan bu cihazlar, henüz resmiyet kazanmamışken internette yerlerini almıştı bile. Bu cihazlara ait olduğu bildirilen birçok görsel yayınlanmıştı ve duyuru geldikten sonra görüldü ki bu sızıntılardan birçoğu gerçekten de doğruymuş.




The Wall Street Journal'ın haberine göre Çin polisi, Foxconn'da, iPhone 6 üretiminde çalışan işçilerden bir tanesini 4 Eylül itibarıyla gözaltına aldı. Çinli bir gazetede, 40 yaşında ve soyadının Qiao olduğu söylenen bu çalışan, 6 tane iPhone 6 dış tasarımını çaldı ve 960 dolar karşılığında Shenzhen'deki bir elektronik ekipman yapımcısına sattı.

Henüz iPhone 6 resmen duyurulmamışken internette birçok sızıntının çıkması, Foxconn'u da gizliden gizliye bu işi takip etmeye yöneltti ve hem video kaset kayıtları hem de polisin yardımıyla bu iPhone 6 parçalarını dışarıya sızdıran kişi gözaltına alındı.

YORUMLAR 1
  • Ender Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    demekki. çinliler yeni ürün çıkar çıkmaz aynı gün yedek parçasını bu sayede üretebiliyomuş :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar