Lenovo, BlackBerry'i satın almaya hazırlanıyor

Çinli üretici Motorola'dan sonra BlackBerry'i satın alma planları yapıyor.

Lenovo, BlackBerry'i satın almaya hazırlanıyor
Lenovo, BlackBerry'i satın almaya hazırlanıyor
GİRİŞ 20.10.2014 16:29 GÜNCELLEME 20.10.2014 16:29

Lenovo dünyanın en büyük 5 akıllı telefon üreticisinden biri. Lenovo marka telefonlar batı pazarına çıkarma yapmış olsa da, şirket bu konudaki etkiyi arttırmak istiyor. Motorola bunun en büyük örneklerinden biri.

Yeni rapor Lenovo'nun BlackBerry'ye karşı ilgisinin solmadığını, Kanadalı akıllı telefon üreticisini almanın planlarını yaptığını ileri sürüyor. Satın alma teklifi gerçekleşecek mi? Detaylar hikayede saklı.

LENOVO'NUN ATILIMLARI

2013'ün ocak ayında Lenovo CFO'su (Chief Financial Officer) Wong Wai Ming, BlackBerry'i (O zaman RIM'di) satın almak için iyi bir fırsat olabileceğini söylemişti. Daha sonra aynı yıl yayınlanan raporlar, Kanada Hükümeti'nin ulusal güvenlik kaygıları nedeniyle Lenovo ve BlackBerry arasındaki potansiyel anlaşmayı bloke ettiğini iddia etmişlerdi.

İlginçtir ki, hikaye geçtiğimiz hafta tam bir daire yaptı. Yeni rapor Lenovo'nun "Bu haftanın başlarında" BlackBerry için devreye girdiğini belirtiyor. Yalnız kaynak makale geçtiğimiz cumartesi günü 18 Ekim'de yayınlandı. Bu hafta diye belirtilen zamanda biraz karışıklık var. Makalede zaman tam net değil. Bezinga sitesi belki 13-19 Ekim arasındaki süreci belirtiyor veya devam eden haftaya atıfta bulunmuş olabilir.

Lenovo, BlackBerry için bir teklif sunmuş olsa bile, büyük olasılıkla çok erken bir kamu duyurusu olacak. Kaynak Lenovo'nun ilk teklifinde hisse başına 15.00 dolar olacağını ve gerekirse anlaşmayı biraz daha tatlandırmak için hisse başına 18.00 dolar yapabileceğini vurguluyor.

Lenovo'nun operatör ve distribütörleri es geçerek, Xiaomi gibi online ortam aracılığıyla akıllı telefonlarını çıkarma planı var. Henüz resmi bir şeyler yok, ancak 1 Nisan 2015'te bu sistemin Çin'de aktif olacağı söyleniyor. Bu gelişme hikayeyi biraz daha ilginç yapıyor. Lenovo, eğer olur da BlackBerry'i satın alırsa Motorola ile birlikte çok farklı işlere imza atabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat