Turkcell ve Türkiye 4G'ye hazır

Artan data talebini de göz önüne aldıklarında 4G'ye geçişin önünde bir engel görmediklerini belirtildi.

Turkcell ve Türkiye 4G'ye hazır
Turkcell ve Türkiye 4G'ye hazır
GİRİŞ 22.10.2014 11:18 GÜNCELLEME 22.10.2014 11:45

 Turkcell Teknoloji Grubu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "Turkcell'in ve Türkiye'nin insanımıza bu olanağı sunacak gücü var. 4G'ye hazırız ve sürecin başlamasını bekliyoruz" dedi.

Turkcell, dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetleri vizyonunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı. İlker Kuruöz, burada yaptığı açıklamada, Turkcell olarak 4G için çalışmalarına durmaksızın devam ettiklerini belirterek, "4G için güçlü fiber internet ağı şart. Turkcell Superonline ile 2008 yılından beri fiber yatırımlarımıza devam ediyoruz ve şu anda 33 bin kilometrelik bir ağa ulaşmış durumdayız. Dünyadaki trende uygun olarak 4G teknolojisini mobil iletişim teknolojisi kullanan müşteriler ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

Artan data talebini de göz önüne aldıklarında 4G'ye geçişin önünde bir engel görmediklerini dile getiren Kuruöz, "Turkcell'in ve Türkiye'nin insanımıza bu olanağı sunacak gücü var. 4G'ye hazırız ve sürecin başlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyun ve videolarla 4G deneyimi

Turkcell'in Lefkoşa'da gerçekleştirdiği etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in canlı şebekesi üzerinde 4G hızıyla indirme yapmadan, internetten 3D video ve bir test videosunu Turkcell T50 akıllı telefon üzerinden YouTube'a yükleyerek 4G ile elde edilebilecek yükleme hızı gösterimi gerçekleştirildi.

Turkcell, 2009 yılında 3G hızında interneti Türkiye'ye getirerek yeni bir dönemin kapılarını açmıştı. Geçen yıl 3G şebekesinin tamamını çift taşıyıcılı internet teknolojisiyle yenileyen Turkcell, mobil internet hızını ikiye katladı ve 43,2 Mbps'ye çıkardı. Yakın bir zamanda da dünyada ilk kez üç taşıyıcılı internet teknolojisi Turkcell şebekesinde denendi. Türkiye'nin yüzde 86,9'unu 3G şebekesi ile kapsayan Turkcell, mobil internetin yanı sıra Turkcell Superonline ile müşterilerine 1000 Mbps sabit internet hızı sağlıyor.

Bu arada Turkcell, 4G teknolojisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki grup şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell ile adaya taşıdı. Kuzey Kıbrıs Turkcell'liler şubat ayından beri ülke çapında belirlenen iletişim merkezlerinde, canlı şebeke üzerinde 150 Mbps'e varan Long Term Evolution (LTE) hızlarını deneyimleme şansı buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama