Türk Telekom 3. Çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türk Telekom 2014 yılı üçüncü çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Türk Telekom 3. Çeyrek sonuçlarını açıkladı
Türk Telekom 3. Çeyrek sonuçlarını açıkladı
GİRİŞ 23.10.2014 09:13 GÜNCELLEME 23.10.2014 09:13

Grup, yılın üçüncü çeyreğinde genişbantta ve mobilde abone kazanımını başarıyla sürdürürken, güçlü finansal sonuçlar elde etmeye devam etti.

Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 4,4 büyüyerek 3,5 milyar TL'yi aştı. Konsolide FAVÖK yüzde 4,4 artarken FAVÖK marjı yüzde 38'in üzerinde gerçekleşti. Mobilde 447 bin net abone kazanımı ile 16,2 milyon aboneyeulaşılırken, son 1 yılda kazanılan net abone sayısı 2,1 milyonu aştı. Genişbantta toplam 7,5 milyon aboneye ulaşıldı; fiber abone sayısı 715 bine çıkarken, fiber altyapı üzerinden yüksek hız alan abone sayısı 1 milyonu geçti.

Türk Telekom CEO Rami Aslan 2014 üçüncü çeyrek sonuçları hakkında şöyle konuştu:

Türk Telekom Grubu'nun güçlü finansal ve operasyonel performansı 2014 yılının üçüncü çeyreğinde de devam etti. Grup gelirleri yıldan yıla yüzde 4,4 büyüyerek 3,5 milyar TL'yi aştı. Konsolide FAVÖK de yüzde 4,4 artarken, FAVÖK marjı yüzde 38'in üzerinde gerçekleşti.

Grubun gelir büyümesinde ana itici güç mobil ve onu izleyen sabit genişbant idi. Mobil gelirlerimiz yıllık %18 büyüme oranı ile yüksek büyümesini sürdürdü. Müşteri kazanımı üçüncü çeyrekte de güçlü bir şekilde devam etti ve mobil abone sayısı yıldan yıla yüzde 15'lik bir artış ile 16,2 milyona ulaştı. Geride bıraktığımız 12 ayda ölçek yaratma stratejimizi başarılı bir şekilde uygularken kârlılığımızı da koruduk. Bu dönemde FAVÖK marjını istikrarlı bir şekilde koruyarak 2,1 milyon net müşteri kazanma başarısı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Üçüncü çeyrekte mobil FAVÖK, yıldan yıla yüzde 26 büyüdü ve FAVÖK marjı geçen yıla kıyasla 1 puan iyileşme göstererek yüzde 19 olarak gerçekleşti. Artan abone sayımızla ilgili dikkat çeken nokta faturalı abone sayısının artmış olmasıdır. Bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle, faturalı abone oranı bir sene önceki yüzde 44'e kıyasla yüzde 47'ye ulaştı. Mobildeki iyileşmenin bir sonucu olarak, 2012 4. çeyreğinden beri mobil segmentte ilk defa pozitif faaliyet kârı elde ettik.

Sabit hat operasyonlarımız güçlü kârlılıkla devam ediyor. Sabit hat operasyonlarında üçüncü çeyrek FAVÖK marjı yüzde 46 olarak gerçekleşti. Sabit ses tarafındaki zorluklara rağmen genişbant ve kurumsal data operasyonlarının sabit hat gelirlerine yaptığı önemli katkılar ile sabit hatta gücümüzü sürdürüyoruz. Genişbant hem abone hem de Kullanıcı Başına Ortalama Gelir artışı ile yıldan yıla yüzde 10 büyüdü. Eylül'de okulların açılmasının da etkisiyle 87 bin net genişbant abonesi kazandık ve toplam genişbant abone sayımız 7,5 milyona ulaştı. Fiber tarafında, fiber tarifelerinde olan abone sayımızı 715 bine çıkardık. Saha dolabına kadar fiber (FTTC) şebekemiz üzerinde bulunan 308 bin hipernet abonesi ile birlikte fiber altyapımız üzerinden yüksek hız alan abone sayımız 1 milyonu aştı. Sabit seste 2014 üçüncü çeyreğinde yıldan yılda yüzde 10 gelir azalmasının korunmuş olmasını, daha önceki dönemlerde yaşanan yüzde 12 seviyelerine kıyasla bir iyileşme olarak görüyoruz.

2014'ün üçüncü çeyreğinde fonksiyonların entegrasyonu yönünde önemli adımlar attık. Daha müşteri odaklı bir yaklaşım yönünde atılan ikinci bir kararlı adım olarak, sabit ve mobil segmentlerin satış ve müşteri ilişkileri fonksiyonlarını grup çapında tek bir çatı altında topladık. Bu yeni yapı Türk Telekom Grubu'nu, hem bireysel hem kurumsal alanda müşterilerimizin tüm telekomünikasyon ihtiyaçları için tek hizmet noktası olma hedefine biraz daha yaklaştırıyor ve Türk Telekom'u rakiplerinden ayrıştırırken müşteri deneyiminde belirgin iyileşme sağlıyor.

Müşterilerimiz için daha fazla değer yaratma taahhüdümüz, Grubumuzun bu kritik öneme sahip dönüşümünde ilerleme konusunda bizim için itici güç olmaya devam ediyor. Türk Telekom Grubu'nda şirketimizin geleceğini birlikte inşa ettiğimiz takım arkadaşlarıma gayretleri için teşekkür ederim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak