iTunes'ta müzik satışları düştü

Hazırlanan raporuna göre iTunes'ta geçen yılın mevcut dijital satışlarına karşı bu sene %14'lük düşüş söz konusu.

iTunes'ta müzik satışları düştü
iTunes'ta müzik satışları düştü
GİRİŞ 27.10.2014 15:35 GÜNCELLEME 27.10.2014 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple, yeni iPhone'larla birlikte güzel bir ivme yakaladı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan iPad'lerle birlikte satışların biraz daha artması bekleniyor. Ama diğer taraftan Apple'ın istikrarlı kolu iTunes'ta düşüş var. The Wall Street Journal'ın yeni raporuna göre iTunes'ta geçen yılın mevcut dijital satışlarına karşı bu sene %14'lük düşüş söz konusu.

IFPI'ye (International Federation of the Phonographic Industry) göre 2013'te dijital satışlardan gelen global gelir %2.1 oranında düştü. Ancak reklam desteği ve stream servisideki (Abonelik) artışlar durumu telafi etti, böylece çoğu pazarda dijital gelirlerin büyümesine neden oldu.

Dijital satışlardaki düşüşe karşın stream servisinden artarak gelen gelirin, Apple'ın Beats'i satın almasındaki motive edici faktörlerden biri olduğunu düşünülüyor. Yeni raporda bu kısma vurgulama yapılmış. Apple, gelecek sene Beats'i iTunes'un bir parçası olarak sunmayı planladığı belirtiliyor. Daha önce yayınlanan birkaç öngörü raporunda (Çinli analist K. Tong-mu'nun raporu gibi) Beats'in iTunes'un yeni servisi olabileceği tahmin ediliyordu.

Kısa bir şekilde geçmişi analiz edersek, birkaç ay önce Apple'ın Beats'i stream servisi olarak kullanacağı iddia edilmişti. Re/code'tan John Paczkowski ise Beats servisinin şubat ayında aktif olabileceğini ileri sürmüştü.

YORUMLAR 1
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Spotify piyasayı ele geçiriyor. Appleın elini biraz çabuk tutması gerekiyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek