Alman televizyon üreticisi Metz iflas etti

Almanya'nın 75 yıllık televizyon ve elektronik eşya üreticisi Metz iflasını ilan etti.

Alman televizyon üreticisi Metz iflas etti
Alman televizyon üreticisi Metz iflas etti
GİRİŞ 21.11.2014 11:46 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:43
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Metz özellikle televizyon sektöründeki sert rekabetten büyük zarar görmüştü. Metz fotoğraf aksesuarları ve flaş teknolojilerinde de uzmanlaşmıştı.

Almanya’nın tanınmış 75 yıllık elektronik firması Metz’in 540 çalışanı iflas haberini basından öğrenince huzursuz oldu. Noel öncesinde işsiz kalma endişesiyle Metz çalışanları geçtiğimiz yıldan buyana firmanın ekonomik krize dayanması için maaşlarına zam yapılmasından vazgeçmişti. Almanya ve dünyada kalitenin adresi olarak gösterilen Metz firması 1938 yılında Paul Metz tarafından kurulmuştu. Radyo, manyetik şeritli teyp cihazları ve televizyon üretimiyle isminden başarıyla söz ettiren Metz firması 1950 yılında fotoğraf aksesuarı üretimine geçti. Elektronik cihazlarda olduğu gibi kaliteli ve dayanıklı flaş üretiminde zirveye tırmanan Metz çalışanlarının maaşları artık iflas masası tarafından karşılanacak. 

GELENEKSEL ALMAN MARKALARI TARİH OLUYOR
Giderek piyasadan kalkan tanınmış, geleneksel Alman markaları Saba, Nordmende, markalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Metz çalışanlarının ise henüz işten çıkarılmayacağı bildirildi. Sendikalar, Metz firmasının 10 milyon Euro’dan fazla sıcak paraya ihtiyacı olduğu ve ekonomik krize dayanma şansının az olduğu görüşünde hemfikirler. İflas tasfiye yetkilisi Joachim Exner, Noel ve yılbaşı öncesi iç ve dış pazarın çok önemli olduğunu, üretimin aksamadan devam edeceğini açıkladı. Elektronik cihaz ve flaş üretiminde ucuz Uzak Doğu pazarıyla rekabet edemeyen Metz'in çalışanlarını zor günler bekliyor.

YORUMLAR 16
  • yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhammet isiml arkadaş sen önce doğru düzgün yazmasını öğren, sonrada o adını değiş
    Cevapla
  • Erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Vestel zaten şu anda bu markaya fason üretim yapıyor.Bilmeyenlere söyleyeyim VESTEL şu anda kendi markaları hariç 130 markaya fason üretim yapıyor. Bunların için de Toshiba Hitachi gibi markalarda dahil.
    Cevapla
  • gebze 9 yıl önce Şikayet Et
    muhammed ali. mersedesi de arablar daha önce almıştı zaten
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    eski bir marka ama halk arasında tanınırlığı düşük öyle türk firmaları satın almaz.ama nordmende örnek grundig alındı.ha alıp ne yapıyorlar basit çinden cep telefonu tablet bilgisayar getirip üstünede nordmende grundig yazarsın hatta yazmayada gerek yok o işi çinlilerde yapar orda sonra halk aa bakın grundig tablet grundig notebook cep telefonu alalım ya eski bir marka eskiden tv leride filan vardı işler böyle dönüyor nerdenmi biliyorum casperda 12 sene çalıştımda ondan vestel bilgisayarları casper yapıyor
    Cevapla
  • Mehmet Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Alman mühendisliğini anlatırken ağzından köpük fışkıranlar, Bekleyin Mercedes'inizin sonu da böyle olacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?