Türksat 4B ile internet ucuzlayacak

İnternet erişimi için de kullanılacak Türksat 4B uydusu ile internet fiyatları ucuzlayacak

Türksat 4B ile internet ucuzlayacak
Türksat 4B ile internet ucuzlayacak
GİRİŞ 02.12.2014 12:39 GÜNCELLEME 02.12.2014 12:39
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, yaptığı açıklamada, Japonya'da Mitsuhishi Electric (MELCO) firmasının Kamakura'daki uydu üretim merkezinde yapımı 4 Haziran'da tamamlanan Türksat 4B uydusunu en kısa zamanda fırlatmak ve işletmeye almak istediklerini belirtti.

Uydunun fırlatılacağı Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'ndeki proton roketinin 16 Mayıs’ta Rusya'nın haberleşme uydusunun fırlatılması sırasında patladığını, bunun üzerine uydu fırlatma işlemlerinin durdurulduğunu ifade eden Gül, Baykonur'da 28 eylülde yeniden uydu fırlatma çalışmalarının başladığını kaydetti.

2015’TE FIRLATILACAK

Gül, Rus uydularıyla ticari müşterilerinin uydularının da fırlatılmaya başlandığını, Türksat 4B uydusunun fırlatma işlemlerinin MELCO'nun sorumluluğunda olduğunu ve 2015 yılının ilk yarısında fırlatılacağını söyledi.

Gül, Baykonur Uzay Üssü'nden proton roketiyle fırlatılmasının ardından haberleşme uydusunun yörüngede teslim alınacağını, uydunun Avrupa, Asya, Ortadoğu ile Türk Cumhuriyetleri'ni kapsayacağını söyledi.

İNTERNER ERİŞİMİ İÇİNDE KULLANILACAK

Türksat 4B uydusunun internet erişimi için de kullanılacağını bildiren Gül, "Diğer uydularımız üzerinden internet erişimi zaten sağlıyoruz. 4B uydusu ile hem kapasitemiz artacak hem de internet maliyetleri düşecek" diye konuştu.

Gül, Türksat 4A ve 4B uydularının üretiminde görev alan Türksat mühendislerinin, ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın üretim ve testlerinde de görevlendirileceğini kaydetti.

Ku, Ka ve C frekans bantlarında aktarıcılara sahip olan TÜRKSAT 4B uydusu, 12 adet Ka bant spot kapsama alanında yüksek hızlı internet hizmeti verecek. Uydu, televizyonların canlı yayın geçişlerinde de yoğun olarak kullanılacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığında, 9 kilovat elektrik enerjisi gücüne sahip uydunun manevra ömrü ise 30 yıl.

YORUMLAR 7
  • abbad 9 yıl önce Şikayet Et
    internet ucuzlayacak yere giderek pahalanıyor artık lüx felan değil mecburi intertin fiyatı 25 ila 30 tl arasında olması lazım mevcut taahhütsüz 65 tl aşırı pahalı
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    onların seni sömürmesi de suç ona bakarsan?
    Cevapla
  • abbad 9 yıl önce Şikayet Et
    ortak kullanım suç değilmi ?
    Cevapla
  • AAA 9 yıl önce Şikayet Et
    ortak kullan ucuzlar
    Cevapla
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    vergileri düşürün ucuzlar her şey a dan zye her şeyden hükümet ½62 vergi alıyor vergi cennetiyiz mubarek yaşanabilir bir ülkeden yanamayan vergi cenneti bir ülke haline geldik nereye kadar bu düzen devam eder bilmem
    Cevapla
  • Vergileri Tabana Yaymak 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti iktidarı vergileri tabana yaymanın düşüncesi ile geldi ama malesef beceremedi.
    Cevapla
  • sedat 9 yıl önce Şikayet Et
    vergi sistemimiz o kadar bozuk ki beyan usulu olunca vergi kaçırmak çok kolay oluyo mesela bağzı kuyumcuların karlarını 400 tl olarak gösteriyo tabi kazandığı 400 tl kara göre vergi veriyo daha neler neler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı