'iPhone'cular 'Android'cilere göre daha zeki'

Yapılan son çalışmalar iPhone kullananların Android tabanlı mobil cihaz kullananlara göre daha zeki olduğunu ortaya koydu.

'iPhone'cular 'Android'cilere göre daha zeki'
'iPhone'cular 'Android'cilere göre daha zeki'
GİRİŞ 23.01.2015 10:39 GÜNCELLEME 23.01.2015 11:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Massachusetts merkezli araştırma şirketi Chitika’nın yaptığı araştırma Alaska, Montana ve Vermont eyaletlerinde iPhone kullanım oranının diğer eyaletlerden çok daha fazla olduğunu gösterdi. Bu eyaletlerin bir diğer özelliği ABD’nin en yüksek üniversite mezunu oranına sahip olmaları.

Bu veriler ışığında iPhone kullanıcılarının daha zeki olduğu sonucuna varan Chitika’ya göre iPhone kullanıcıları sadece zeka olarak değil aynı zamanda maddi olarak da Android kullanıcılarından önde.

BAŞKA ARAŞTIRMALARDA DA BENZER SONUÇLAR ORTAYA ÇIKTI

Chitika’nın yaptığı araştırma bu alanda tek değil. Akıllı telefon kullanıcıları arasında yapılan diğer araştırmalarda da benzer sonuçlara ulaşıldı. 

Ladbrokes şirketi de yaptığı araştırmada 1000 akıllı telefon kullanıcısına bir zeka testi uyguladı. iPhone kullanıcıları hız ve beyin fonksiyonlarının ölçüldüğü testte 94 saniye ile en hızlı sonuca ulaşan grup oldu. Blackberry kullanıcılarının ise 118 saniye ile en yavaş grup olduğu gözlendi. iPhone kullanıcılarından sonra Google Nexus kullanıcıları 99 saniye ile 2. sırada yer aldı. Testi en hızlı tamamlayan bir Samsung kullanıcısı olsa da Samsung kullanıcıları genel sıralamada 103 saniye ile 3. olabildi. HTC kullanıcıları ise aynı testi 105 saniyede tamamlayarak 4. sırada yer aldı.

Google’ın Android cihazları ABD’de daha fazla satılsa da iPhone ABD’deki en popüler akıllı telefon olma özelliği taşıyor. ABD genelindeki tüm akıllı telefonların %42’si iPhone, 2. en popüler cihaz ise Samsung modelleri.

YORUMLAR 12
  • gozluzksuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka bu parasi bol olan üniversite liler iphone alio
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Reklama bak sen. Zekiysen iphone al(!) Asıl zeki adam kendine bağlayan kapalı bir sistemi almaz.İphone ile androidlere bluetooth ile bağlanamıyorsun gerekçesi sistem güvenliği ama bu bir çeşit bencilliktir.Android'te çok daha esnek ve özgürsün.Kontrol edemeyeceğim her türlü sistemden nefret ederim.Yada beni kontrol etmek isteyen. I phone abd'ye her türlü bilgiyi vermek konusunda gayet açık bir sistem.
    Cevapla
  • bihemta 9 yıl önce Şikayet Et
    2000 lira bir telefon olursa ve bu fiyatı da sadece hali vakti yerinde insanlar kullanınca elbette zeki olurlar. 100 liraya bile android telefon satılırken ne bekleniyordu ki?
    Cevapla
  • osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    bişeyler yemek istesem 10 liralık baklava ve 3 liralık peynir. ikiside mide için aynı. fark sadece tatları. tat ise 5-10 saniyelik lokmacıklar şeklinde kısa zevklerdir. şimdi sırf dilin hatırına 3 liradan 10 liraya çıkmak doğru mu_? bu zekilik göstergesi mi_? mesela iphone 64 gb ile 16 gb arasındaki tek fark 2 dolar daha pahalı olan hafıza çipi. ama bu ülkemizde 500-700 liralık farka dönüşüyor. sizce zeki avı mı enayi avı mı...?
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    IOS androidden kat kat iyidir. Ayrıca herkeste iphone pahalı android ucuz diye bi algı oluşmuş. Halbuki aynı fiyattalar. Ram özürlü android kullanacağıma stabil ios kullanırım daha iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!