Sony Pictures eş başkanı istifa etti

ABD tarihinin en büyük hacker saldırılarından birine uğrayan Sony Pictures'ın eş başkanı Amy Pascal, görevinden ayrılma kararı aldı.

 Sony Pictures eş başkanı istifa etti
Sony Pictures eş başkanı istifa etti
GİRİŞ 06.02.2015 09:06 GÜNCELLEME 06.02.2015 09:06

Şirketin Kuzey Kore'yi kızdıran "The Interview" (Röportaj) filminin senaryosunun ortaya çıkmasının ardından geçen Kasım ayında yaşanan hacker saldırısı sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Pascal'ın (56) Mayıs'ta görevini bırakacağı açıklandı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran hacker skandalında, Pascal'ın e-posta yazışmalarında, aralarında Angelina Jolie ve Leonardo DiCaprio'nun da bulunduğu birçok Hollywood yıldızını kötülediği, hatta haklarında hakarete varan ifadeler kullandığı ortaya çıkmıştı.

Yazışmalarda, ABD Başkanı Barack Obama'nın 'siyah temalı' filmleri tercih etmesini de eleştiren Pascal, ırkçılıkla da suçlanmıştı.

ABD, “Guardians of Peace” (Barış Muhafızları) adlı hacker grubunun üstlendiği saldırıdan Kuzey Kore'yi sorumlu tutmuştu. Kuzey Kore yönetimi ise saldırıyı "haklı bulduklarını" ifade etmiş ancak üstlenmemişti.

Hollywood'un en güçlü kadın yöneticileri arasında gösterilen Pascal'ın eş başkanlık görevini bıraktıktan sonra şirket bünyesinde yapımcı olarak çalışacağı açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası