iOS 8.3 ne yenilikler getiriyor

Apple'In bugün yayınladığı iOS 8.3 beta sürümü CarPlay'den emojilere kadar birçok alanda yenilik sunuyor.

iOS 8.3 ne yenilikler getiriyor
iOS 8.3 ne yenilikler getiriyor
GİRİŞ 10.02.2015 10:33 GÜNCELLEME 10.02.2015 10:33

Son olarak 27 Ocak tarihinde iOS 8.1.3 güncellemsini kullanıcılara sunan Apple, geliştirici testleri tarafında ise biraz hızlı gidiyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 8.2 Beta 5'in ardından da bugün de Apple, iOS 8.3 betasını geliştiricilere sundu.

Aslına bakacak olursanız Apple, iOS 8.3'ü bir süredir kendi içinde test ediyordu ancak bugün yayınlanan beta ile iOS 8.3'de yer alacak yeniliklerden bazıları gün yüzüne çıktı.

Apple'ın ilk olarak 2013 yılında düzenlenen WWDC etkinliğinde iOS in the Car adı ile duyurduğu ve geçtiğimiz yıl CarPlay olarak karşımıza çıkan özellik sayesinde iOS kullanıcıları CarPlay desteğine sahip araçlarına iOS cihazlarını lightning kablosu ile bağlayıp, bu servisten yararlanabiliyorlar.

iOS 8.3 ile ise bu servis kablosuz iletişim desteği kazanıyor. Bu sayede kullanıcılar kablosuz olarak iOS aygıtlarını otomobillerine bağlayabiliyorlar.

iOS 8.3 betasında yer alan bir diğer yeni özellik ise, ilk olarak geçtiğimiz günlerde yayınlanan OS X 10.10.3'ün betasında karşımıza çıkan yeni emojiler oldu.

OS 8.3 ile birlikte hem mevcut emoji sayısı artırılıyor hem de emoji klavyesine eklenen yeni sekmeler sayesinde mevcut emojilere erişim daha düzenli ve kolay bir hal alıyor.

Apple Pay ve Daha Fazlası

Daha önce de birçok kez iddia edildiği gibi iOS 8.3'ün kodlarına bakıldığında Apple Pay'in Union Pay aracılığı ile Çin'de kullanıma sunulabileceği görülüyor.

Shiftdelete'in haberine göre iOS 8.3, iki adımlı Google hesapları için uygulama şifresi olmadan giriş imkanı sunuyor ve Health yani Sağlık uygulamasında da bazı güncellemeler olduğu görülüyor. Siz de gördüğünüz yenilikleri bizler ile paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...